Demonstrant die aanbelde bij De Jonge opnieuw opgepakt na aangifte van bedreiging

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam, Amsterdam – Vrijdagmiddag 17 december is een 27-jarige Amsterdammer in zijn thuisplaats opnieuw aangehouden, omdat er aangifte van bedreiging tegen hem is gedaan.

Donderdag 16 december fietste de demonstrant van een demonstratie in Vlaardingen naar het huis van De Jonge in Rotterdam. De man is een bekend tegenstander van het coronabeleid en gelooft in complottheorieën.

Vanwege deze redenen wilde de man ‘in gesprek gaan’ met de demissionair minister, maar ving bot na het aanbellen. Nadat agenten hem even later vorderden de wijk te verlaten, weigerde hij dit en werd hij even later aangehouden voor verstoren van de openbare orde.

Opnieuw aangehouden
De man werd later in de nacht na verhoor heengezonden. De volgende dag (vrijdag 17 december) was de man op de Dam in Amsterdam in bijzijn van gelijkgestemden toen hij plots opnieuw werd aangehouden.

Op hun eigen Telegram-kanaal wordt kenbaar gegeven dat de Amsterdammer is opgepakt, omdat er aangifte van bedreiging is gedaan. Hij zal worden overgebracht naar Rotterdam, omdat de zaak daar speelt.

Vermoedelijk aangifte door De Jonge
Het vermoeden is dat de aangifte van De Jonge afkomstig is. De politiewoordvoerder is op de hoogte van de zaak, maar kan op dit moment ‘nog niet bevestigen, noch ontkennen’ dat de aangifte door de demissionair minister van Volksgezondheid is gedaan.

- Advertisement -

Gerelateerd