Woningen ontruimd na explosief door ruit van woning Boudewijnstraat Rotterdam

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – Bewoners van een tiental woningen in de Boudewijnstraat in Rotterdam-Zuid zijn afgelopen nacht uit hun woningen gehaald nadat er bij de buren een explosief door een ruit was gegooid.

Rond half drie vannacht kreeg de politie een melding dat er iets door de ruit van een woning was gegooid. De politie ging ter plaatse en nam geen enkel risico, de straat werd volledig afgezet en de Explosieve Opruimingsdienst Defensie werd opgeroepen om het projectiel te onderzoeken.

Eenmaal in de woning bleek het inderdaad om een explosief te gaan. Uit onderzoek bleek er geen sprake te zijn van ontploffingsgevaar. Bewoners die ondertussen waren opgevangen in een hotel op de Mijnsherenlaan konden daarna weer terug naar huis.

De hulpdiensten schaalden op naar een GRIP 1 incident. Dit houdt in dat ter plekke de coördinatie van het incident wordt geregeld. Verschillende hulpdiensten komen dan bij elkaar om gezamenlijk overleg te voeren.

De politie is een groot onderzoek gestart in de woning. De bewoners mogen totdat het onderzoek is afgerond niet naar huis. Als het onderzoek is afgerond haalt de EOD het explosief ook uit de woning.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd