Politie ontvangt veel meldingen over loslopend damhert in Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – De politie heeft zondagavond na het invallen van de duisternis een groot aantal meldingen gekregen over een loslopend damhert door de wijk Middelwatering in Capelle aan den IJssel. 

Bewoners die het dier zagen lopen belden “in paniek” de politie. Ze maakten zich zorgen over het welzijn van het damhert. De politie roept op om geen 112 te bellen meer als het dier de aankomende dagen nog wordt gezien.

- Advertisement -

Dat het dier zich nu laat zien in de woonwijk komt waarschijnlijk doordat het op zoek is naar eten. Vermoedelijk heeft het eerder ontsnapte dier zich al die tijd opgehouden in het Hitlandbos en is het nu tevoorschijn gekomen.

Vangen is lastig
Een damhert laat zich niet zomaar vangen, met de politie is afgesproken dat zij alleen ingrijpen als het dier zich op gaat houden langs de Abram van Rijckevorselweg, het dier kan dan voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgen.

De gemeente is inmiddels aan zet om een plannetje te maken het dier indien nodig op te sporen en te vangen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van specialisten. Het dier zomaar vangen is niet te doen, een dierenarts zal het dier bijvoorbeeld eerst moeten verdoven. Zonder verdoving loopt het hert teveel stress op en kan het alsnog overlijden.

Laat het damhert met rust
Het advies is om het damhert met rust te laten. Er duiken veel filmpjes op waarbij het dier achterna wordt gezeten met bijvoorbeeld camera’s. Als het dier steeds moet wegrennen kan het in paniek raken en daardoor veel stress te verduren krijgen. Wanneer een damhert teveel stress te verduren krijgt kan het komen te overlijden.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Grote brand op bouwplaats Uilenhof Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Maandagochtend 13 mei rond 12.30 uur is er brand uitgebroken op een bouwplaats...

Benzine lucht in kelder flatgebouw Meeuwensingel Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Dinsdagavond 7 mei rond 20.56 uur is de brandweer gealarmeerd voor een melding...

Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding van verdachten in auto | A16 Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft afgelopen nacht op de A16 een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van drie...

Politie onderzoekt poging ontvoering Nabucco Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - De politie is op zoek naar getuigen van een recentelijk onthulde poging tot...