Onderzoek naar explosie chemicaliëntanker in Europoort

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een onderzoek naar een incident die eerder deze maand plaatsvond op een schip in de Europoort.

RTV Rijnmond meldt dat het gaat om een explosie op een chemicaliëntanker. Het incident is niet eerder bekend gemaakt. Er zijn nog veel vragen, zoals welke chemicaliën bijvoorbeeld aan boord waren.

Bij de explosie zelf raakte niemand gewond. Het schip ligt nog in het havengebied en moet nog gerepareerd en gereinigd worden.

 

De Onderzoeksraad voor de Veiligheid is begonnen met een onderzoek naar een explosie in een ladingtank aan boord van een chemicaliëntanker in de Europoort. Die explosie was vorige week woensdag, maar is niet eerder naar buiten gebracht.

Welke chemische stof het schip vervoerde, is nog niet duidelijk. De Milieudienst Rijnmond heeft onderzoek gedaan en ook de Onderzoeksraad buigt zich nu over de zaak. Bij de explosie is niemand gewond geraakt.

Het schip ligt nu bij Vopak. Er wordt nu bekeken hoe de verdere afhandeling van het schip zal plaatsvinden. Het schip moet nog worden gelost, schoongemaakt en eventueel gerepareerd.

- Advertisement -

Gerelateerd