woensdag, januari 26, 2022
3.1 C
Rotterdam
woensdag 26 januari 2022

Hooligan uit Dordrecht aangehouden voor ingooien ruit van politiebus tijdens Feyenoord-Ajax

- advertentie -

Rotterdam, Dordrecht – De politie heeft vanmorgen vroeg een 18-jarige Dordtenaar van bed gelicht voor zijn bijdrage aan de ongeregeldheden tijdens de voetbalwedstrijd Feyenoord-Ajax op afgelopen 19 december.

Tijdens de voetbalklassieker was publiek niet toegestaan vanwege de coronamaatregelen. Toch stonden buiten het stadion honderden supporters.

Zwaar vuurwerk en stenen
De sfeer werd grimmig toen de spelersbussen arriveerden. Er werd met zwaar vuurwerk gegooid, waaronder ook naar de aanwezige agenten. Uiteindelijk werden ook straatstenen losgetrokken om agenten te bekogelen.

Een van de stenengooiers bekogelde een toevallig voorbijrijdende politiebus die onderweg was naar een spoedmelding. De steen vloog door de autoruit en raakte de agent die de bus bestuurde. Door de reflexen van de bijrijder kon een ongeluk worden voorkomen. De agent moest worden behandeld aan zijn verwondingen.

Poging tot doodslag
De recherche onderzocht dit specifieke incident en wist de identiteit van de verdachte te achterhalen. Vanochtend, maandag 27 december, werd de 18-jarige jongen door een aanhoudingseenheid van zijn bed gelicht. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag op een agent.

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,124VolgersVolg
- advertentie -