Hooligan uit Dordrecht aangehouden voor ingooien ruit van politiebus tijdens Feyenoord-Ajax

Date:

Deel bericht:

Rotterdam, Dordrecht – De politie heeft vanmorgen vroeg een 18-jarige Dordtenaar van bed gelicht voor zijn bijdrage aan de ongeregeldheden tijdens de voetbalwedstrijd Feyenoord-Ajax op afgelopen 19 december.

Tijdens de voetbalklassieker was publiek niet toegestaan vanwege de coronamaatregelen. Toch stonden buiten het stadion honderden supporters.

- Advertisement -

Zwaar vuurwerk en stenen
De sfeer werd grimmig toen de spelersbussen arriveerden. Er werd met zwaar vuurwerk gegooid, waaronder ook naar de aanwezige agenten. Uiteindelijk werden ook straatstenen losgetrokken om agenten te bekogelen.

Een van de stenengooiers bekogelde een toevallig voorbijrijdende politiebus die onderweg was naar een spoedmelding. De steen vloog door de autoruit en raakte de agent die de bus bestuurde. Door de reflexen van de bijrijder kon een ongeluk worden voorkomen. De agent moest worden behandeld aan zijn verwondingen.

Poging tot doodslag
De recherche onderzocht dit specifieke incident en wist de identiteit van de verdachte te achterhalen. Vanochtend, maandag 27 december, werd de 18-jarige jongen door een aanhoudingseenheid van zijn bed gelicht. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag op een agent.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...