Anonieme tip leidt Politie naar 935 kilo vuurwerk in Alphen aan den Rijn

Date:

Deel bericht:

Alphen aan den Rijn, Leiden – Agenten van het vuurwerkteam Leiden/Bollenstreek hebben na een anonieme tip op donderdag 23 december een grote hoeveelheid (consumenten)vuurwerk aangetroffen.

Door een anonieme tip kwam de politie op het spoor van een illegale vuurwerkhandel. In Reeuwijk werd een voertuig aan een controle onderworpen en werd 120 kilo vuurwerk aangetroffen. De bestuurder van het voertuig, een 34- jarige man uit Leiden werd aangehouden. Ook de 36-jarige Leidse bijrijder werd gearresteerd.

- Advertisement -

In een opslagloods in Alphen aan den Rijn werd vervolgens nog eens 815 kilo vuurwerk gevonden. Het aangetroffen vuurwerk wordt door een speciale transporteur afgevoerd naar een landelijke opslag en daarna vernietigd.

Na de verhoren zijn de verdachten op vrijdag 24 december heengezonden. De verdachten zullen zich op een later moment bij een rechter moeten verantwoorden.

- Advertisement -

Gerelateerd