Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond op volle sterkte tijdens jaarwisseling, ook Quick Response Team standby

Date:

Deel bericht:

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is dit jaar op volle sterkte inzetbaar tijdens de jaarwisseling. Maarliefst 550 brandweer, ambulancemedewerkers, functionarissen en centralisten waken over de regio. 

In de regio rijden er 24 ambulances en worden alle brandweerwagens die beschikbaar zijn ingezet. Gezien de huidige coronamaatregelen en een vuurwerkverbod kan het alsnog een drukke jaarwisseling worden. Ambulances moeten na het vervoeren van een coronapatient worden ontsmet, hierdoor zijn ze langer uit de running dan gebruikelijk.

- Advertisement -

Veiligheid
Net als andere jaren maakt de brandweer gebruik van Multi Surveillance Teams (MST), dit zijn kleine voertuigen die bemand worden door brandweer en politiepersoneel. Zij worden vooruit gestuurd om te kijken wat voor inzet er nodig is en of er veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden.

Ook nieuw dit jaar is de inzet van een bepantserde brandweerwagen. De wagen is omgebouwd met tralies voor de ramen. Gezien de recente gebeurtenissen op de Coolsingel waarbij brandweermensen hun tankautospuit moesten achterlaten is een wat oudere wagen omgebouwd. Dit voertuig wordt bezet door een speciaal Quick Response Team. Dit team heeft naast de normale bluskleding ook veiligheidskleding aan boord. Het team is speciaal opgeleid en doet al een geruime tijd dienst maar dan met een kleiner voertuig.

Het bepantseren van een brandweerwagen is niet nieuw. In Den Haag rijden dergelijke wagens al een tijd rond. Deze worden ingezet tijdens demonstraties of andere ongeregeldheden. De tralies moeten voorkomen dat de ruiten van de brandweerwagen worden ingegooid.

Het veilig kunnen optreden van hulpverleners heeft de hoogste prioriteit. Om deze reden zullen bij veel incidenten politieagenten mee worden gestuurd. Het kan niet zo zijn dat ze worden belemmerd tijdens het blussen van branden of helpen van slachtoffers.

Algemeen directeur Arjen Littooij: “We zijn er klaar voor, maar goed beschouwd is het eigenlijk van de zotte hoeveel capaciteit we moeten inzetten voor een feestje van een paar uur. Ik roep iedereen op om onze hulpverleners hun werk te laten doen. Ze doen dit belangrijke werk voor iedereen in onze regio en voor ieders veiligheid”

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Rijksweg A15 bij Barendrecht deels afgesloten na ongeval

Barendrecht - Maandag 18 maart is de hoofdbaan van de Rijksweg A15 in één rijrichting rond het middaguur...

Medewerkers fruitbedrijf vinden grote hoeveelheid cocaïne in levering ananassen

Regio - Medewerkers van een fruitopslag in de Rotterdamse regio heeft tijdens het uitladen van een container een...

Schade na explosies in Rotterdam en Capelle aan den IJssel

Rotterdam, Capelle aan den IJssel - In de nacht van Zondag 4 februari op Maandag 5 februari hebben...