Grote hoeveelheden cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – Afgelopen woensdag 22 december heeft de douane meerdere partijen cocaïne onderschept. In totaal gaat het om 1686 kilo met een geschatte straatwaarde van bijna 126,5 miljoen euro. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag bekend gemaakt.

De eerste vondst werd gevonden in een container uit Ecuador, geladen met bananen. Na aflevering van de vracht bij een bedrijf in Barendrecht, werd de lege container ingeleverd. Bij dit depot worden de lege ingeleverde containers gecontroleerd en bij deze controle werd bij de koelmotor 32 pakketjes met elk één kilo cocaïne aangetroffen.

In een container uit Brazilië, geladen met hars cement, werden vijf sporttassen aangetroffen. In de tassen werd in totaal 139 kilo cocaïne aangetroffen. De eindbestemming van deze lading was voor een bedrijf in Portugal.

De grootste vondst werd gedaan in een container met cacaobonen. Deze was, net als de eerste vondst, afkomstig uit Ecuador. De container was in de haven van Colombia overgeladen op een zeeschip met als eindbestemming Rotterdam. De bonen waren onderweg, via de haven van Antwerpen, naar een bedrijf in Nederland. Op de vracht werden 38 balen met pakketten cocaïne aangetroffen. In totaal werd er 1515 kilo drugs in beslag genomen.

HARC-team
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaken verder in onderzoek. De ontvangers van bovengenoemde containers en goederen lijken niets met de smokkel te maken te hebben, zo laat het Openbaar Ministerie weten. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

- Advertisement -

Gerelateerd