Grote hoeveelheden cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Afgelopen woensdag 22 december heeft de douane meerdere partijen cocaïne onderschept. In totaal gaat het om 1686 kilo met een geschatte straatwaarde van bijna 126,5 miljoen euro. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag bekend gemaakt.

De eerste vondst werd gevonden in een container uit Ecuador, geladen met bananen. Na aflevering van de vracht bij een bedrijf in Barendrecht, werd de lege container ingeleverd. Bij dit depot worden de lege ingeleverde containers gecontroleerd en bij deze controle werd bij de koelmotor 32 pakketjes met elk één kilo cocaïne aangetroffen.

- Advertisement -

In een container uit Brazilië, geladen met hars cement, werden vijf sporttassen aangetroffen. In de tassen werd in totaal 139 kilo cocaïne aangetroffen. De eindbestemming van deze lading was voor een bedrijf in Portugal.

De grootste vondst werd gedaan in een container met cacaobonen. Deze was, net als de eerste vondst, afkomstig uit Ecuador. De container was in de haven van Colombia overgeladen op een zeeschip met als eindbestemming Rotterdam. De bonen waren onderweg, via de haven van Antwerpen, naar een bedrijf in Nederland. Op de vracht werden 38 balen met pakketten cocaïne aangetroffen. In totaal werd er 1515 kilo drugs in beslag genomen.

HARC-team
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaken verder in onderzoek. De ontvangers van bovengenoemde containers en goederen lijken niets met de smokkel te maken te hebben, zo laat het Openbaar Ministerie weten. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Cocaïne ter waarde van ruim 2 miljoen euro onderschept in Rotterdamse haven

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag 18 april heeft de Douane dertig kilo cocaïne onderschept...

Brits vliegdekschip arriveert voor het eerst in de Rotterdamse haven

Hoek van Holland - Dinsdagochtend omstreeks tien uur kwam onder toeziend oog van veel mensen een vliegdekschip van...

Opnieuw honderden kilo’s cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

Rotterdam - In de Rotterdamse haven heeft de Douane afgelopen dagen weer meerdere drugsvondsten gedaan. In de nacht...

Vermiste onderhoudsmedewerker na val van boorplatform gevonden in 2e werkhaven Rotterdam

Rotterdam - De zeehavenpolitie heeft vrijdagmiddag het lichaam gevonden van een vermiste man. Het 59-jarige slachtoffer uit Hoogvliet...