Grimmige sfeer in Rotterdam tijdens jaarwisseling, politie grijpt op meerdere plekken hard in

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De jaarwisseling is in Rotterdam grimmig verlopen, op veel plekken werd er brand gesticht en zeer zwaar vuurwerk afgestoken. De politie heeft op meerdere plekken hard moeten ingrijpen om een veilige werksituatie voor de brandweer te kunnen garanderen.

Vooral elektrische scooters van het bedrijf GO-sharing moesten het ontgelden. Ondanks oproepen om ze weg te halen heeft GO-sharing er toch een groot aantal laten staan. Tientallen scooters zijn door jongeren in de brand gestoken.

- Advertisement -
Politieagenten blussen een brandende scooter op het Oostplein

Onrust omgeving Donkersingel

Net als vorig jaar was het onrustig rondom de Asserweg in Rotterdam-Schiebroek. Net als vorig jaar was dit jaar de Stephanusschool opnieuw doelwit van brandstichting. Een raam werd ingegooid en in het klaslokaal werd brand gesticht. De ter plaatse gekomen brandweer werd bekogeld met zwaar vuurwerk. De politie heeft vervolgens met de inzet van de mobiele eenheid de straten eromheen schoon moeten vegen. Hierna kon de brand in de school worden geblust. De schade is aanzienlijk.

Dode na schietpartij, en politie ontruimd Stichtseplein

In de Westerbeekstraat in Rotterdam werd rond kwart over zeven op oudjaarsavond een man onder vuur genomen. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De politie heeft de straat urenlang afgesloten gehad vanwege het forensisch onderzoek.

Aan de andere kant van de woningen ontstond er een gigantische chaos op het Stichtseplein. Jongeren staken zeer zwaar illegaal vuurwerk af en vernielden een scooter door deze in brand te steken. De brand zorgde voor veel rookontwikkeling was de straat van het forensisch onderzoek introk. De aanhoudings eenheid en de mobiele eenheid werden ingezet om het plein te vegen. Daarbij zijn flink wat klappen uitgedeeld aan jongens die niet wilden luisten. De brandweer kon daarna de scooter blussen.

Meerdere ongelukken

Tijdens de jaarwisseling zijn er meerdere ongevallen gebeurd. Op de Dordtselaan in Rotterdam viel een motorrijder, hij kwam hard op het asfalt terecht en is naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend.


Op de Willemsbrug in Rotterdam ontstond een frontale aanrijding. Er raakte één persoon gewond maar op de weg was het een ravage. Beide voertuigen zijn door de aanrijding onherstelbaar geraakt. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren wordt onderzocht.

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Rustige jaarwisseling voor hulpdiensten in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - De jaarwisseling in Capelle aan den IJssel is net als voorgaande jaren relatief...

Drukte in Krimpen aan den IJssel voor brandweer

Krimpen aan den IJssel - De brandweer in Krimpen aan den IJssel heeft het tijdens de jaarwisseling druk...

Dode na schietpartij Westerbeekstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een schietpartij in de Westerbeekstraat in Rotterdam is op oudjaarsavond een persoon om het leven...

Jaarwisseling 2021-2022 Rotterdam

Zie hier een beknopt overzicht van de jaarwisseling in- en rondom Rotterdam. Grote  brand in hooischuur Nieuwerkerk aan den...