Twee vermoedelijke uithalers aangehouden in Rotterdamse haven op nieuwjaarsnacht

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Tijdens nieuwjaarsnacht heeft de zeehavenpolitie twee personen aangehouden die zich onbevoegd aanwezig waren in het havengebied. Vermoedelijk wilden zij cocaïne uit containers halen.

De twee mannen (33 en 24 jaar) werden op nieuwjaarsnacht aangehouden. Om middernacht ging de nieuwe “uithalerswet” in werking. De twee verdachten kunnen dus veel zwaardere straffen verwachten dan als ze enkele luttele uren eerder waren betrapt.

- Advertisement -

Voorheen ontvingen personen die zich onbevoegd ophielden op (lucht)havens slechts een boete. Met de nieuwe uithalerswet kan maximaal een jaar celstraf opgelegd krijgen. Deze maatregel is bedoeld om de ondermijnende criminaliteit en drugssmokkel tegen te gaan.

De verdachten worden vandaag, dinsdag 4 januari, voorgeleid aan de rechter-commissaris.

- Advertisement -

Gerelateerd