HARC-team onderschepte 72.808 kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Date:

Deel bericht:

In de Rotterdamse haven is in 2021 een record aan drugsvangsten gedaan. In totaal werd er 72.808 kilo cocaïne uit containers gehaald, waarde ruim 5 miljard euro. Nog nooit eerder was de drugsvangst zo groot, in 2020 was de drugsvangst nog ruim 40.000 kilo.

Het HARC team (Hit and Run Cargo team) dat bestaat uit de Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie werpt duidelijk zijn vruchten af. Er wordt intensief samengewerkt met internationale partners, zo werd in Antwerpen afgelopen jaar 90.000 kilo aan cocaïne onderschept.

- Advertisement -

Ladingen worden steeds groter, in de afgelopen maanden werden soms duizenden kilo’s cocaïne tegelijk aangetroffen. Waar vroeger de drugs vermengd zaten met andere producten gaat het steeds meer om sporttassen die tijdens de reis van de container worden geplaatst, veelal gewoon achter de deuren van de container.

Naast de drugsvangst zijn er ook meer uithalers opgepakt, en heeft het team flink gewerkt aan het oppakken van corrupte havenarbeiders. Afgelopen jaar werden er ruim 400 aanhoudingen verricht, een aantal van deze aangehouden personen is meerdere keren gepakt. Het Openbaar Ministerie gaat dit jaar de aanpak intensiveren, uithalers kunnen ook dit jaar volgens een nieuwe wet harder worden gestraft.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Cocaïne ter waarde van ruim 2 miljoen euro onderschept in Rotterdamse haven

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag 18 april heeft de Douane dertig kilo cocaïne onderschept...

Brits vliegdekschip arriveert voor het eerst in de Rotterdamse haven

Hoek van Holland - Dinsdagochtend omstreeks tien uur kwam onder toeziend oog van veel mensen een vliegdekschip van...

Opnieuw honderden kilo’s cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

Rotterdam - In de Rotterdamse haven heeft de Douane afgelopen dagen weer meerdere drugsvondsten gedaan. In de nacht...

Vermiste onderhoudsmedewerker na val van boorplatform gevonden in 2e werkhaven Rotterdam

Rotterdam - De zeehavenpolitie heeft vrijdagmiddag het lichaam gevonden van een vermiste man. Het 59-jarige slachtoffer uit Hoogvliet...