Melding van gevangenisopstand in gevangenis Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een groep gevangen is maandagmiddag in opstand gekomen bij Penitentiaire Inrichting ‘De Schie’. Het incident gebeurde na de lunch toen een aantal gevangen niet meer wilden terugkeren naar hun cel. Ze kwamen in opstand vanwege de coronamaatregelen die al twee jaar gelden in de gevangenis.

Vanwege de opstand kwam de politie massaal ter plaatse. Een zwaarbewapend team van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) werd ingezet. Agenten sloten buiten de toegangswegen naar de gevangenis af, ook het fietspad langs de Schie viel hieronder. Een politiehelikopter cirkelde enige tijd boven de gevangenis.

- Advertisement -

Een aantal gevangen ging alsnog overstag en keerden terug naar hun cel. Een groep van 18 gevangene protesteerden langer, maar ook zei keerden na geruime tijd zonder problemen terug naar hun cel.

De gevangen vinden dat er te weinig wordt gedaan aan de kans op besmetting, daarnaast willen ze een ruimere bezoekregeling die sinds de komst van Corona is geminimaliseerd.

- Advertisement -

Gerelateerd