Twitter-accounts van Willem Engel opgeschort

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Twee accounts van de Rotterdamse dansleraar Willem Engel op Twitter zijn door de dienst opgeschort. 

De profielpagina’s van de bekende corona-scepticus zijn twee accounts zwart en alle tweets zijn weg. Daarentegen is wel te zien dat Twitter de profielen heeft opgeschort in verband met het overtreden van de regels van het platform.

Artikel gaat verder onder afbeelding
- Advertisement -

Welke regels precies zijn overtreden, is niet bekend. Wel deelde de Viruswaarheid-voorman enkele dagen geleden de postcode en het huisnummer van politica Sigrid Kaag. Hoewel dat volgens de wet niet verboden is, is het delen van privé-gegevens van derden wel verboden volgens de regels van twitter. Het vermoeden bestaat dus dat dit de grondslag is voor het besluit van Twitter.

Willem Engel verklaart tegenover het AD dat hij niet weet waarom Twitter is overgegaan tot het offline halen van zijn accounts, maar zegt wel een kort geding aan te spannen tegen het platform. Zijn derde account (van zijn groep Viruswaarheid) is nog wel online.

- Advertisement -

Gerelateerd