Politie lanceert “bel 112” app

Date:

Deel bericht:

De nationale politie heeft woensdag 12 januari een 112 App gelanceerd. Met de app je kun je gemakkelijk in contact komen met de politie, brandweer of ambulancedienst. De app is vooral ontwikkeld voor mensen die niet goed kunnen horen en/of spreken. Ook voor mensen die de Nederlandse of Engelse taal niet beheersen is de app geschikt.

In de app geef je een aantal persoonlijke gegevens waaronder je naam op. Vervolgens kun je ingeven of je slechthorend bent of niet. Wanneer je de knop Bel 112 indrukt of één van de andere specifieke hulpdiensten aantikt gaat de app bellen met een meldkamer. Je locatie en je naam worden meegestuurt.

- Advertisement -

Ben je doof, slechthorend of de taal niet machtig, dan start de meldkamercentralist via de App en chatgesprek met je op. Natuurlijk kun je deze functie ook gebruiken wanneer je in nood bent maar niets kunt zeggen.

De app is te downloaden in de App stores van Apple en Google

Lees meer op de website www.landelijkemeldkamer.org

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd