dinsdag, januari 18, 2022
4.4 C
Rotterdam
dinsdag 18 januari 2022

Brandweer blust schoorsteenbrand Iependaal Gouderak

- advertentie -

Gouderak – De brandweer is vrijdagavond uitgerukt voor een brand in een schoorsteen aan de Iependaal in Gouderak. De bewoners hadden de open haard aangestoken en even later bleek er in het schoorsteenkanaal iets in de brand te staan.

De brandweer heeft met behulp van een speciale veger de schoorsteen van bovenaf geveegd. Hiervoor maakte de brandweer gebruik van een ladderwagen. De smeulende resten die naar beneden vielen zijn opgevangen en buiten afgeblust. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Jaarlijks ontstaan er meerdere branden in de schoorsteen, deze branden zijn te voorkomen door ieder jaar voor de start van het winterseizoen de schoorsteen door een erkend bedrijf te laten vegen.  In de zomermaanden kunnen vogels bijvoorbeeld nestjes bouwen in het schoorsteenkanaal. Wanneer de schoorsteen vervolgens wordt aangestoken vliegen de resten in brand.

Foto’s : Remco F. Gerritsen

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,118VolgersVolg
- advertentie -