Brandweer blust schoorsteenbrand L.G Molenaarstraat Rhoon

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rhoon – De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een brand in een schoorsteen van een woning aan de L.G Molenaarstraat in Rhoon. De bewoners hadden zelf door dat er iets niet goed ging en belden de brandweer.

Deze kwam met spoed ter plaatse en startte met behulp van hoogwerker het vegen van de schoorsteen. Een soort ijzeren ragebol wordt dan aan een ketting langs de wanden van de schoorsteen bewogen. Brandende resten vallen dan naar beneden en worden opgevangen in een bak.

Schoorsteenbranden komen veel voor in de koude maanden van het jaar. Deze zijn veelal te voorkomen door minimaal 1 keer per jaar de schoorsteen te vegen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd