Jongen bekeurd na schijnen met laserpen op politiehelikopter

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – De politie heeft maandagavond een 17-jarige jongen opgespoord nadat hij een politiehelikopter had beschenen met een laserpen. Het schijnen gebeurde vanaf de Spaanseweg in Rotterdam.

Het was niet de eerste keer dat de jongen de politiehelikopter had beschenen. Politieagenten op de grond werden vervolgens geïnstrueerd om de jongen aan te houden. Dat bleek niet geheel onnodig, want de jongen had ook al ruzie gemaakt met een aantal automobilisten die met de laserpen waren beschenen.

Het schijnen met een laserpen naar een persoon kan voor zeer onveilige situaties zorgen, het licht komt overeen met groot licht bij een tegenlicht op een donkere weg. Wanneer iemand wordt aangehouden staan er hoge geldboetes of zelfs een gevangenisstraf op het feit.

De agenten deden de overtreding af met een bekeuring voor baldadigheid en een goed opvoedkundig gesprek. De laserpen is eveneens in beslag genomen ter vernietiging.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd