Stille tocht voor vermoorde Briza in Den Haag

Date:

Share post:

- Advertisement -

Den Haag – Donderdagavond 20 januari liepen tientallen mensen mee in een stille tocht ter nagedachtenis aan Briza. De vrouw kwam begin dit jaar om het leven door een geweldsmisdrijf.

De in Colombia geboren Briza werd op 3 januari dood aangetroffen in een hotelkamer in Den Haag. Het was gelijk duidelijk dat zij door een misdrijf om het leven was gekomen. Later wordt haar vriend aangehouden op Schiphol en wordt ervan verdacht haar om het leven te hebben gebracht.

De deelnemers van de tocht verzamelden zich op de Geleenstraat, een straat waar de transgender sekswerker bekend was. Na enkele eerste woorden wandelde de groep richting het Koekamp, naar het Internationaal Homomonument.

Bij het monument werd een minuut stilte gehouden voor Briza. Er werden opvolgend toespraken gehouden over de vrouw en geweld tegen de LHBTIQ+-gemeenschap.

- Advertisement -

Gerelateerd