78-jarige Rotterdamse gewond na zedenmisdrijf, verdachte aangehouden

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – De politie heeft een 32-jarige man aangehouden in een onderzoek naar een zedenmisdrijf in de wijk Delfshaven, waarbij een 78-jarige vrouw gewond is geraakt.

Als het slachtoffer haar woning dinsdagmiddag 18 januari verlaat om het afval buiten te zetten, loopt de verdachte achter haar aan het portiek in. Op het moment dat ze haar deur wil openen, wordt ze vastgepakt en de woning in geduwd.

De politie laat weten dat de vrouw seksueel is misbruikt en ernstig mishandeld is. Ook zouden er vermoedelijk een aantal goederen, waaronder sieraden, zijn meegenomen. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis, waar zij nog steeds wordt behandeld.

Onderzoek
De politie startte direct een groot onderzoek op. Bij het buurtonderzoek zijn diverse getuigen gehoord, maar ook camerabeelden veilig gesteld. Daarna kon snel de identiteit van de 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats worden vastgesteld.

Donderdagochtend werd hij in de metro bij Centraal Station aangehouden. Hij zit vast in beperkingen en wordt verhoord. Maandag wordt de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris.

- Advertisement -

Gerelateerd