Dertien verdachten aangehouden voor reeks inbraken Rotterdam-Zuid, helft minderjarig

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Vorige week heeft een team van rechercheurs dertien verdachten opgepakt voor diverse straatroven en woninginbraken in Rotterdam-Zuid. Het team deed onderzoek naar veertien zaken en kwam daarbij dertien verdachten op het spoor, waarvan er zeven minderjarig zijn.

Woninginbraken en straatroven vallen onder de categorie ‘high impact’ delicten vanwege de hoge impact die deze delicten hebben op de slachtoffers, zo laat de politie weten: “Een vreemde die in je huis is geweest, door je spullen heen is gegaan en waardevolle en soms zeer dierbare spullen meeneemt. Het is meer dan de spullen die van je gestolen zijn, je wordt ook bestolen van het veilige gevoel dat je huis je zou moeten geven. Ook straatroven tasten het gevoel van veiligheid sterk aan.”

- Advertisement -

De recherche van district Zuid heeft veertien van dit soort zaken die onlangs in Rotterdam-Zuid hadden plaatsgevonden onder de loep gehouden. Het gaat om woninginbraken en straatroven, waarvan sommige met zeer ernstig geweld gepaard gingen.

Dertien verdachten
Het onderzoek leidde het team naar de identiteit van dertien verdachten. Zeven van hem hebben een leeftijd tussen de 14 en 16 jaar oud. De oudste verdachte is 37 jaar. Op één verdachte na komen alle verdachten uit Rotterdam. De laatste komt uit Moerkapelle.

De recherche gaat er niet vanuit dat zij als één dadergroep werkten. Het zijn losse zaken met verschillende verdachten per zaak.

Vorige week dinsdag, woensdag en donderdag heeft de politie in drie dagen de dertien verdachten aangehouden. Eén van deze verdachten zat al in een huis van bewaring voor een ander delict. Een andere verdachte kwam zichzelf op het politiebureau melden voor een straatroof waarbij ook is gestoken, nadat hij had vernomen dat twee medeverdachten al waren aangehouden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Man neergestoken na verlaten bus aan Slinge in Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 22 april is een man gewond geraakt bij een steekpartij op de Slinge in Rotterdam....

Auto beschoten vanuit andere auto Slinge Rotterdam

Rotterdam - Een auto is zaterdagavond vanuit een andere auto beschoten. Dat gebeurde rond 23.20 uur op de...

Scooterrijder aangehouden na achtervolging Gruttostraat Rotterdam

Rotterdam - De politie wilde vanavond een groepje jongeren op scooters controleren. Toen de motoragent hun een stopteken...