Dertien verdachten aangehouden voor reeks inbraken Rotterdam-Zuid, helft minderjarig

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Vorige week heeft een team van rechercheurs dertien verdachten opgepakt voor diverse straatroven en woninginbraken in Rotterdam-Zuid. Het team deed onderzoek naar veertien zaken en kwam daarbij dertien verdachten op het spoor, waarvan er zeven minderjarig zijn.

Woninginbraken en straatroven vallen onder de categorie ‘high impact’ delicten vanwege de hoge impact die deze delicten hebben op de slachtoffers, zo laat de politie weten: “Een vreemde die in je huis is geweest, door je spullen heen is gegaan en waardevolle en soms zeer dierbare spullen meeneemt. Het is meer dan de spullen die van je gestolen zijn, je wordt ook bestolen van het veilige gevoel dat je huis je zou moeten geven. Ook straatroven tasten het gevoel van veiligheid sterk aan.”

- Advertisement -

De recherche van district Zuid heeft veertien van dit soort zaken die onlangs in Rotterdam-Zuid hadden plaatsgevonden onder de loep gehouden. Het gaat om woninginbraken en straatroven, waarvan sommige met zeer ernstig geweld gepaard gingen.

Dertien verdachten
Het onderzoek leidde het team naar de identiteit van dertien verdachten. Zeven van hem hebben een leeftijd tussen de 14 en 16 jaar oud. De oudste verdachte is 37 jaar. Op één verdachte na komen alle verdachten uit Rotterdam. De laatste komt uit Moerkapelle.

De recherche gaat er niet vanuit dat zij als één dadergroep werkten. Het zijn losse zaken met verschillende verdachten per zaak.

Vorige week dinsdag, woensdag en donderdag heeft de politie in drie dagen de dertien verdachten aangehouden. Eén van deze verdachten zat al in een huis van bewaring voor een ander delict. Een andere verdachte kwam zichzelf op het politiebureau melden voor een straatroof waarbij ook is gestoken, nadat hij had vernomen dat twee medeverdachten al waren aangehouden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Waarschuwingsschot gelost tijdens demonstratie tegen wapenbeurs NEDS 2023 Rotterdam Ahoy

Rotterdam - De politie heeft tijdens een demonstratie tegen de wapenbeurs NEDS 2023 in Rotterdam Ahoy een waarschuwingsschot...

Drugslab in oude studentenkamer Aristotelesstraat Rotterdam

Rotterdam - Een zoemend geluid en een anonieme tip deden samen vermoeden dat er in een studentenpand aan...

Drie gewonden na steekpartij Oldegaarde Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij in een woning aan de Oldegaarde in Rotterdam zijn zondagmorgen rond 07.00 uur...

Man zwaargewond na schietpartij tijdens “i Love Urban” in Ahoy Rotterdam

Rotterdam - Een man is tijdens het I Love Urban feest in Rotterdam-Ahoy zwaargewond geraakt na een vermoedelijk...