OM vervolgt vrachtwagenchauffeur Edwin M voor moord op motoragent Arno

Date:

Deel bericht:

Het Openbaar Ministerie vervolgt vrachtwagenchauffeur Edwin M. voor moord op motoragent Arno van de politie-eenheid Rotterdam. Reden voor de keuze voor moord komt voort uit eerdere uitspraken van de verdachte, hij zou hebben gezegd dat hij bij een volgende controle een agent zou doodrijden.

Wanneer de zaak precies van start gaat, is nog niet bekend, er moeten nog heel veel bewijzen op een rij worden gezet en bekeken. Met de keuze om de vrachtwagenchauffeur voor moord in plaats van doodslag te vervolgen wordt het mogelijk om een hogere straf te eisen.

- Advertisement -

Opzettelijk aangereden en familie, vrienden en collega’s verontwaardigd
Motoragent Arno werd tijdens zijn werk door de verdachte doodgereden in de Rotterdamse Waalhaven. De motoragent gaf de vrachtwagenchauffeur een stopteken, terwijl de motoragent richting een parkeerhaven reed, reed de vrachtwagenchauffeur over de motoragent heen, de motoragent bleef vervolgens onder de vrachtwagen hangen en was opslag dood.

Uit onderzoek is gebleken dat de motoragent 18km/u reed voor de vrachtwagen om deze te laten stoppen. De verdachte reed toen 44km/u, bij de botsing reed de chauffeur 45km/u, dit komt overeen met de getuigenverklaringen die zeggen dat de chauffeur niet geremd heeft, maar juist gas heeft gegeven, meldt het AD.

Familie, vrienden en collega’s zijn verontwaardigd dat deze chauffeur nog steeds op de weg mocht rondrijden. Het was bij de politie al bekend dat de chauffeur een gevaar was voor politie-agenten. Bij een controle werden zelfs al instructies uitgegeven om altijd gebruik te maken van een politieauto. Eerder reed verdachte Edwin M. een motorrijder op de A15 aan, deze motorrijder raakte zijn arm kwijt door de aanrijding, ook reed hij een fietster dood.

Verdachte blijft volhouden dat het een ongeluk was
De verdachte blijft pleiten voor een ongeluk, volgens hem zou hij hebben geremd en was er mogelijk een technisch probleem met de remmen van de vrachtwagen. Het Openbaar Ministerie zegt dat er inderdaad bij de remmen problemen zijn aangetroffen, maar dat deze geen invloed zouden hebben gehad op de aanrijding. Het OM verwijst zijn verklaring naar de vuilnisbak, wanneer M. geremd zou hebben was een botsing voorkomen verklaarde de officier van justitie al eerder.

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd