Achtervolging met inbrekers vanuit Middelharnis eindigt in frontale botsing in Heinenoord

Date:

Deel bericht:

Middelharnis, Heinenoord – Vier verdachten van een inbraak haalden woensdag halsbrekende toeren uit met hun vluchtauto nadat op de Langeweg in Middelharnis in twee woningen was ingebroken. De achtervolging eindigde in een frontale botsing met een politievoertuig.

Een oplettende voorbijganger zag woensdag rond half vijf ’s middags op de Langeweg in Middelharnis een auto en drie mannen die zich verdacht gedroegen. De passant besloot in de buurt te blijven en de mannen te observeren.

- Advertisement -

Hierdoor werd gezien hoe de drie mannen even later aan een deur stonden te rommelen en vlakbij een auto stond met nog een vierde man achter het stuur. Met een onderbuikgevoel belde de getuige hierop de politie.

Twee inbraken
Agenten die poolshoogte namen bij de woningen op de Langeweg zagen dat bij twee woningen daadwerkelijk was ingebroken. De auto met de vier mannen was er al vandoor. De voorbijganger kon een goede beschrijving geven van de mannen en de auto en wist ook het kenteken. Die informatie werd in een bericht aan alle politiewagens in de buurt uitgegeven.

Op de A29 was de Landelijke Eenheid op dat moment bezig met een handhavingsactie. Ook zij hoorden de oproep naar aanleiding van de inbraken. Kort daarna reed de genoemde auto hen voorbij. Hierop werd de achtervolging ingezet door meerdere eenheden.

De agenten deden hun licht- en geluidsignalen aan om sneller bij de vluchtauto te komen. Die verhoogde echter zijn snelheid en pakte de afslag Oud-Beijerland. Daar ging de vluchtauto op hoge snelheid door rood de provinciale weg op.

Wilde achtervolging
Ook op de N-weg reed de vluchtauto op zeer hoge snelheid, ook over kruispunten, waar hij door rood reed en spookrijdend zijn weg vervolgde. Een dame met een kinderwagen en hond moest uitwijken naar de berm om een aanrijding te voorkomen.

Op de Boonstraat in Heinenoord reed de vluchtauto een doodlopende weg in. De vluchtauto keerde. Tijdens het keren reed één van de politieauto’s tegen de zijkant van de auto aan om deze te stoppen. Deze gaf echter vol gas en reed op hoge snelheid frontaal tegen de tweede politieauto die richting de vluchtauto reed. De frontale klap was zo hard dat de vluchtauto in brand vloog.

De vier verdachten verlieten de auto, maar gaven zich nog altijd niet gewonnen. Ze renden verschillende richtingen op. De agenten van de geraakte auto vlogen ook hun auto uit en ondanks rug- en nekklachten wisten ze één van de verdachten gelijk aan te houden.

Assistentie op de grond en vanuit de lucht
Inmiddels was er ondersteuning gekomen van andere politie-eenheden, de hondenbrigade en de politiehelikopter. De politiehond pakte een geurspoor op, maar de verdachten bleken via het water naar een eiland gezwommen. Daar kon de politiehelikopter dankzij een warmtebeeldcamera de verdachten toch weer traceren. Daarop werd ook de hulp van een boot de Zeehavenpolitie ingeschakeld.

Met verenigde krachten zijn uiteindelijk alle verdachten aangehouden. Het gaat om een 27-jarige Rotterdammer, een 41-jarige man uit Woerden en twee Vlaardingers van 32 en 35 jaar.

Aangifte
De agenten die in de politie-auto zaten waar de vluchtauto frontaal op in reed, hebben aangifte gedaan van poging doodslag.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Twee auto’s beschadigd nadat boom omvalt Dorpsweg Rotterdam

Rotterdam - Op de Dorpsweg in Rotterdam-Charlois is zaterdagochtend rond 11.29 uur een boom omgevallen door de harde...

Woningcoöperaties opgescheept met miljoenenschade door explosies

De schade die ontstaat door de vele explosies in Rotterdam en Omstreken loopt tot in de miljoenen. Veel...

Overvaller komt uit plafond van tankstation Prinsenlaan Rotterdam

Rotterdam - Een medewerker van een tankstation aan de Prinsenlaan in Rotterdam is zich maandagmorgen kapot geschrokken toen...

Agent van Eenheid Rotterdam verdacht van handel in harddrugs

Regio - Dinsdag 22 augustus is een politieagent van de Eenheid Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van drugshandel...