Drie partijen cocaïne onderschept in havengebieden Rotterdam en Vlissingen

Date:

Deel bericht:

Rotterdam, Vlissingen – In de havens van Rotterdam en Vlissingen heeft de Douane tijdens verschillende controles deze week drie partijen cocaïne in beslag genomen. In totaal gaat het om 150 kilo met een straatwaarde van ruim 11 miljoen euro.

De eerste partij cocaïne was verstopt aan boord van een fruitschip in de haven van Vlissingen. In het ruim van het schip werden vier zogenaamde ‘smokkelvesten’ gevuld met cocaïne aangetroffen.

- Advertisement -

Het gaan om veiligheidsvesten die zijn vermaakt tot smokkelvesten. Vermoedelijk moesten de smokkelvesten gedragen worden om de drugs van het schip te krijgen. In totaal werden er 42 pakketjes cocaïne met een gewicht van 22 kilo in beslag genomen.

Empty depot
In de Rotterdamse haven troffen douaniers in de constructie van twee koelcontainers verdovende middelen aan. De containers waren geladen met bananen afkomstig uit Ecuador. Het fruit was bestemd – via een koelhuis in Rotterdam – voor een bedrijf in Duitsland.

De lege containers waren bestemd voor een empty depot, waar lege containers worden afgegeven. Waarschijnlijk moesten de drugs bij het schoonmaakbedrijf, of in de buurt daarvan, verwijderd worden. In de constructie van de koelcontainers werd 65 en 63 kilo cocaïne aangetroffen.

Onderzoek
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaken verder in onderzoek. De ontvangers van bovengenoemde containers en goederen lijken niets met de smokkel te maken te hebben. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Jongen zwaargewond na kopstoot tegen tunneltje Albert Schweitzerpad Rotterdam

Rotterdam - Een jongen is rond middernacht zwaargewond geraakt bij een ongeluk in een fietstunnel. De jongen zou...

Waarschuwingsschot gelost tijdens demonstratie tegen wapenbeurs NEDS 2023 Rotterdam Ahoy

Rotterdam - De politie heeft tijdens een demonstratie tegen de wapenbeurs NEDS 2023 in Rotterdam Ahoy een waarschuwingsschot...

Bussen vol met namaakartikelen in beslag genomen in Rotterdam

Rotterdam - Bij een controle gericht op het bestrijden van handel in namaak artikelen zijn dinsdag 28 november...

Drugslab in oude studentenkamer Aristotelesstraat Rotterdam

Rotterdam - Een zoemend geluid en een anonieme tip deden samen vermoeden dat er in een studentenpand aan...