Winkelcentrum Capelle aan den IJssel aangewezen als veiligheidsrisicogebied vanwege jongeren met messen

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Burgemeester Peter Oskam heeft winkelcentrum de Koperwiek aangewezen als veiligheidsrisicogebied. De politie zegt namelijk steeds vaker te maken te hebben met overlastgevende jongeren met messen.

Op Facebook geeft de politie aan steeds meer meldingen te krijgen van overlastgevende jongeren in verschillende gebieden van de gemeente. Veel van hen zouden met grote messen op zak lopen.

- Advertisement -

De politie geeft aan meer in te zetten om dit tegen te gaan en de burgemeester heeft het gebied rondom winkelcentrum de Koperwiek aangewezen als risicoveiligheidsgebied. Daardoor is preventief fouilleren daar mogelijk.

Fouilleeractie
Bij een preventieve fouilleeractie afgelopen vrijdag heeft de politie 128 mensen gecontroleerd. Tijdens de actie zijn geen wapens aangetroffen of andere verboden middelen aangetroffen, maar wel drie personen aangehouden: één voor het ontlopen van de fouillering, één in verband met belediging en één omdat hij de werkzaamheden van agenten belemmerde.

Ondanks dat bij de actie zelf geen wapens werden gevonden, geeft de politie aan dat diezelfde avond elders in de gemeente wel weer jongeren met messen zijn betrapt.

- Advertisement -

Gerelateerd