13-jarige jongen aangehouden voor bekogelen hulpdiensten bij Coolsingelrellen

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – Vrijdagochtend 4 februari heeft de politie een jongen van pas 13 jaar oud aangehouden voor deelname aan de Coolsingelrellen. Hij zou toen een steen hebben gegooid naar politie en brandweer.

De 13-jarige is de 76ste arrestant voor de ‘orgie van geweld’ – zoals burgemeester Ahmed Aboutaleb het noemde – bij de coronademo in het Rotterdamse centrum. Vanwege zijn leeftijd wordt hij vandaag wel verhoord, maar mag hij daarna naar huis. Later zal hij zich voor de kinderrechter moeten verantwoorden voor het plegen van openlijk geweld.

De jongen zou een steen hebben gegooid naar politie en brandweer terwijl ze een brandende politiewagen blusten op het Bulgersteyn. Het vuur dreigde over te slaan naar een woongebouw. De situatie werd op een gegeven moment dusdanig dreigend dat de brandweer zich moest terugtrekken.

Celstraffen
Eerdere opgepakte meerderjarigen die al zijn veroordeeld voor het gooien van stenen naar de politie, kregen al meerdere maanden celstraf. Wat de 13-jarige verdachte kan verwachten, is nog onduidelijk.

76 aanhoudingen
In totaal zijn er nu 76 aanhoudingen verricht, waarvan 49 op de avond zelf. Vooralsnog blijft de politie speuren naar verdachten op de vele camerabeelden van getuigen en van camera’s die in het centrum hangen.

In totaal kwamen er tot nu toe 92 tips binnen, anoniem per telefoon en via sociale media. Twaalf daarvan hebben daadwerkelijk tot een arrestatie geleid. Sommige verdachten meldden zichzelf. ,,We zijn iedereen ontzettend dankbaar voor het meedenken, meekijken en het daadwerkelijk tippen’’, aldus de politie.

- Advertisement -

Gerelateerd