donderdag, mei 19, 2022
15.5 C
Rotterdam
donderdag 19 mei 2022

Politie ontruimt met spoed kraakpand Schorpioenstraat Rotterdam (video)

- advertentie -

Rotterdam – De politie heeft vrijdagavond met spoed een kantoorpand op de Schorpioenstraat in Rotterdam ontruimd. Het pand wat gelegen is in het winkelgebied van het Alexandrium was sinds donderdag bezet door krakers.

Er is overgegaan tot een spoedontruiming vanwege de functie van het pand. Ondanks dat het pand leegstaat heeft het een aantal technische installaties voor andere doeleinden die in gevaar zouden kunnen komen door onjuist gebruik.

Omdat niet bekend was wie er in het pand zaten werd uit voorzorg ter ondersteuning van het de politie ook het Quick Response Team van de brandweer opgeroepen. Deze stonden klaar voor het geval hun inzet nodig zou zijn.

De politie kreeg afgelopen vrijdag toestemming om het pand te ontruimen. De krakers die in het pand zaten zijn aangehouden. Een grote groep agenten van de Mobiele Eenheid en het Team Parate Eenheid werden ingezet om het pand te schonen. In totaal zijn er 13 in het pand aangetroffen en aangehouden. Alle krakers kregen een bekeuring voor huisvredebreuk en mochten daarna weer vertrekken.

Het pand is na de ontruiming direct overgedragen aan de eigenaar, deze heeft het gelijk opnieuw laten afdichten.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,209VolgersVolg
- advertentie -