Groot politieonderzoek opgestart na explosies en schietpartij in Rotterdam-west

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie geeft aan een groot onderzoek te starten na de drie heftige gebeurtenissen in Rotterdam-West. Twee keer werd er een explosief een pand ingegooid, de derde keer werd een woning meerdere malen beschoten. Door een van de explosieven liep een man zware verwondingen op.

Hoewel er een man zwaargewond raakte, benadrukt de politie dat het aantal slachtoffers veel groter had kunnen zijn. De politie zegt nu dat een groot onderzoeksteam zich over de drie zaken buigt om te kijken naar een eventueel verband en om de daders op te sporen. Ook wordt de hulp van het publiek ingeroepen.

- Advertisement -

Explosief bij bedrijfspand
In de nacht van vrijdag op zaterdag veroorzaakte een explosief rond 04.00 uur grote schade aan een bedrijfspand aan de Jan Luykenstraat. De bovenburen en de mensen die ernaast wonen bleven ongedeerd.

Explosief bij woning naar binnen gegooid
De volgende nacht, van zaterdag op zondag, werd rond 02.20 uur een zwaar explosief bij een woning aan het Piet Paaltjensplein naar binnen gegooid. Een 30-jarige man raakte daarbij gewond. Twee anderen aanwezigen, onder wie een jong kind, konden de woning heelhuids verlaten.

Beschieting
Vrijwel gelijktijdig met deze explosie werd een woning vlakbij aan de Jan Kobellstraat onder vuur genomen. De kogelgaten zitten in de ruit en de muur, de bewoner kwam met de schrik vrij.

Grote impact op de wijk
De politie zegt de impact op de wijk te begrijpen en zegt de incidenten zeer serieus te nemen. Er is verscherpt toezicht en er zijn camera’s geplaatst. Ook de wijkagent zal intensiever contact onderhouden met de bewoners.

Onderzoek
Informatie wordt uitgelopen, sporen onderzocht en camerabeelden opgevraagd en uitgekeken. Samen met de gemeente zal worden nagedacht welke maatregelen verder nodig of wenselijk zijn voor de mensen in de buurt.

Om deze zaken op te lossen is meer informatie van cruciaal belang. Weet u iets over deze gebeurtenissen, is u iets opgevallen of heeft u camerabeelden van bijvoorbeeld een deurbel of dashcam? Denkt u iets te weten over de aanleiding van dit geweld?

Tips melden
De politie zegt dat informatie kan worden doorgegeven via de wijkagent, maar dat ook de opsporingstiplijn 0800-6070 kan worden gebeld.

Mensen die anoniem informatie willen delen kunnen dit doen via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000. U kunt ook contact opnemen met Team Criminele Inlichtingen op 088-6617734. Dit is niet anoniem, maar uw gegevens komen nergens anders terecht dat bij dit team.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

64 bekeuringen tijdens grootschalige verkeerscontrole Franselaan Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 11 april rond 15.00 uur heeft de politie op de Franselaan in Rotterdam een grootscheepse...

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding Galvanistraat Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft zondagmorgen een waarschuwingsschot gelost bij een aanhouding aan de Galvanistraat in Rotterdam. Agenten...

Explosie bij woning Kapelstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagavond rond 21.00 uur heeft er bij de deur van een portiekwoning in de Kapelstraat in...

Zeer grote brand op volkstuinenvereniging Vreelust Tjalklaan Rotterdam

Rotterdam - op Volkstuinvereniging Vreelust aan de Tjalklaan in Rotterdam is dinsdagavond een grote brand uitgebroken. Er zouden...