Geen bekeuring bij overtreding of handhaving opening nachtclubs

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Politieagenten worden door de politievakbonden ACP, ANPV, Equipe en NPB opgeroepen om aanstaand weekend een oogje dicht te knijpen als horecagelegenheden en nachtclubs toch hun deuren gaan openen. De clubs openen hun deuren uit protest tegen de coronamaatregelen.

Aan gemeentelijke handhavers wordt gevraagd om de solidair te zijn naar de politie en de actie daarmee te ondersteunen.

- Advertisement -

De politiebonden voeren samen met hun leden actie voor een beter CAO, afgelopen week zijn er tijdens zijn er tijdens een eerste formeel gesprek  geen concrete toezeggingen op de thema’s inkomen, capaciteit, veiligheid en opleidingen gedaan. De bonden zijn daardoor teleurgesteld. Agenten staan al jaren, en zeker sinds corona onder druk. Er is te weinig capaciteit om steeds maar demonstraties bij te wonen of in te vallen op de noodhulpdiensten, omdat er agenten te kort of ziek zijn.

Geen bekeuringen voor kleine vergrijpen

Het is de tweede actie die de bonden op touw zetten. Afgelopen zondag werd er ook al gedemonstreerd in Rotterdam. Toen werd tijdens een coronademonstratie het werk vier uur lang neergelegd en liep er een grote stoet van politieagenten met lawaai door de straten van Rotterdam om actie te voeren.

De bonden roepen hun leden, ongeveer 80% van de politiemensen op om alleen nog kerntaken uit te voeren. Om deze reden worden er sinds woensdag geen bekeuringen meer geschreven voor lichte vergrijpen zoals kleine snelheidsovertredingen geschreven. Dat houdt echter niet in dat buitensporige overtredingen alsnog geschreven zal worden door de agent.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...