Geen bekeuring bij overtreding of handhaving opening nachtclubs

Date:

Share post:

- Advertisement -

Den Haag – Politieagenten worden door de politievakbonden ACP, ANPV, Equipe en NPB opgeroepen om aanstaand weekend een oogje dicht te knijpen als horecagelegenheden en nachtclubs toch hun deuren gaan openen. De clubs openen hun deuren uit protest tegen de coronamaatregelen.

Aan gemeentelijke handhavers wordt gevraagd om de solidair te zijn naar de politie en de actie daarmee te ondersteunen.

De politiebonden voeren samen met hun leden actie voor een beter CAO, afgelopen week zijn er tijdens zijn er tijdens een eerste formeel gesprek  geen concrete toezeggingen op de thema’s inkomen, capaciteit, veiligheid en opleidingen gedaan. De bonden zijn daardoor teleurgesteld. Agenten staan al jaren, en zeker sinds corona onder druk. Er is te weinig capaciteit om steeds maar demonstraties bij te wonen of in te vallen op de noodhulpdiensten, omdat er agenten te kort of ziek zijn.

Geen bekeuringen voor kleine vergrijpen

Het is de tweede actie die de bonden op touw zetten. Afgelopen zondag werd er ook al gedemonstreerd in Rotterdam. Toen werd tijdens een coronademonstratie het werk vier uur lang neergelegd en liep er een grote stoet van politieagenten met lawaai door de straten van Rotterdam om actie te voeren.

De bonden roepen hun leden, ongeveer 80% van de politiemensen op om alleen nog kerntaken uit te voeren. Om deze reden worden er sinds woensdag geen bekeuringen meer geschreven voor lichte vergrijpen zoals kleine snelheidsovertredingen geschreven. Dat houdt echter niet in dat buitensporige overtredingen alsnog geschreven zal worden door de agent.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd