Freedom Convoy Nederland blokkeert Binnenhof bij demonstratie

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Het Freedom Convoy Nederland is afgelopen nacht massaal neergestreken in Den Haag. Vrachtwagens en personenauto’s blokkeren de toegangsweg tussen het Binnenhof en het Malieveld.

De organisatie heeft de afgelopen week heel veel oproepen gedaan om zoveel mogelijk truckets uit heel Nederland in de hofdstad te laten demonstreren. De locatie was echter van tevoren nog niet bekend. De gemeente probeert deelnemers naar het Malieveld door te verwijzen, daar geven ze echter nauwelijks gehoor aan. Doordat de weg is geblokkeerd rijden er rondom het Malieveld ook geen trams en bussen meer.

- Advertisement -

De demonstranten willen dat het nieuwe kabinet vertrekt. Op spandoeken staan kreten als “Rutte 4 moet weg!!, en Rutte, rot op”. De demonstranten zeggen te protesteren tegen coronamaatregelen als de toegangsbewijzen en mondkapjes, maar ook tegen klimaatwetten en de digitale euro.

De politie heeft inmiddels aangegeven dat ze moeten vertrekken, daar wordt door de demonstranten nog geen gehoor aangegeven. De politie grijpt vooralsnog niet in, maar indien noodzakelijk zal dit wellicht alsnog gebeuren.

Ook morgen worden er op het Malieveld weer demonstraties verwacht. Voor morgen staat de groep Nederland in Verzet op het programma.

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Politie raakt slaags met demonstranten, ministerie van OCW beklad

Den Haag - Donderdag 6 juni zijn er meermaals confrontaties ontstaan tussen agenten en pro-Palestijnse betogers in Den...

Vier nieuwe verdachten aangehouden voor Eritrese rellen in Den Haag

Den Haag - De Politie heeft vier nieuwe verdachten aangehouden in het onderzoek naar de ongeregeldheden op de...

32- jarige Hagenees zwaargewond na schietpartij Wolphaertsbocht Rotterdam

Rotterdam - Afgelopen nacht rond 03.00 uur vond er een schietpartij plaats op de Wolphaertsbocht in Rotterdam. Een...

Eritrese relschoppers kwamen naar Den Haag voor ‘vreedzame demonstratie’

Den Haag - Vrijdag 17 mei verschenen de eerste verdachten voor de rechter voor de Eritrese rellen afgelopen...