zaterdag, mei 21, 2022
14 C
Rotterdam
zaterdag 21 mei 2022

Freedom Convoy Nederland blokkeert Binnenhof bij demonstratie

- advertentie -

Den Haag – Het Freedom Convoy Nederland is afgelopen nacht massaal neergestreken in Den Haag. Vrachtwagens en personenauto’s blokkeren de toegangsweg tussen het Binnenhof en het Malieveld.

De organisatie heeft de afgelopen week heel veel oproepen gedaan om zoveel mogelijk truckets uit heel Nederland in de hofdstad te laten demonstreren. De locatie was echter van tevoren nog niet bekend. De gemeente probeert deelnemers naar het Malieveld door te verwijzen, daar geven ze echter nauwelijks gehoor aan. Doordat de weg is geblokkeerd rijden er rondom het Malieveld ook geen trams en bussen meer.

De demonstranten willen dat het nieuwe kabinet vertrekt. Op spandoeken staan kreten als “Rutte 4 moet weg!!, en Rutte, rot op”. De demonstranten zeggen te protesteren tegen coronamaatregelen als de toegangsbewijzen en mondkapjes, maar ook tegen klimaatwetten en de digitale euro.

De politie heeft inmiddels aangegeven dat ze moeten vertrekken, daar wordt door de demonstranten nog geen gehoor aangegeven. De politie grijpt vooralsnog niet in, maar indien noodzakelijk zal dit wellicht alsnog gebeuren.

Ook morgen worden er op het Malieveld weer demonstraties verwacht. Voor morgen staat de groep Nederland in Verzet op het programma.

 

 


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,212VolgersVolg
- advertentie -