Woning verwoest na grote brand in Rietenkap Molenweg in Zevenhuizen (video)

Date:

Share post:

- Advertisement -

Zevenhuizen – Een grote brand heeft maandagavond een woonvilla op de Molenweg in Zevenhuizen grotendeels verwoest. Rond 20.00 uur werden de bewoners door omstanders gealarmeerd dat het niet goed ging bij de schoorsteen, binnen korte tijd kwamen er vlammen vanuit de rietenkap naar buiten.

De brandweer schaalde op naar grote brand, en kreeg hulp van onder ander de regio Haaglanden. Met behulp van speciale teams om branden in rietendaken te bestrijden is een plan van aanpak gemaakt. De brandweer haalde in het begin nog riet van het dak, maar dit bleek te gevaarlijk te worden door de kans op instorting van de schoorsteen.

Om ruimte te kunnen maken is er een graafmachine ingezet, een familie heeft met behulp van de graafmachine de schoorsteen van het dak getikt. Hierdoor kwam er ruimte vrij en is de brand makkelijker te bestrijden. Ook de nok van het dak is door de graafmachine verwijderd, desondanks zal de brandweer nog uren bezig zijn met het bestrijden van de brand.

Lastig te bestrijden

Branden in rietenkappen zijn lastig te bestrijden. Omdat de brand tussen de plafondlaag en het riet gaat zitten, is er in het begin niet meer dan een smeulbrandje. Naarmate het broeien gaat toenemen ontstaan er flinke vlammen. Het riet is ontzettend brandbaar, maar heel moeilijk te doordringen met water. In combinatie met de harde wind was de brand moeilijk onder controle te krijgen.

Fotogalerij

- Advertisement -

Gerelateerd