Nachtelijke autobranden op de Beerze en Evenaar in Rotterdam (video)

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De brandweer heeft afgelopen nacht in Prins Alexander tot twee keer toe moeten uitrukken voor een auto in brand. De auto’s zijn vrijwel zeker allebei gedumpt en in de brand gestoken. De auto’s werden aangetroffen op de Beerze in Rotterdam-Zevenkamp en op de Evenaar in Rotterdam-Oosterflank.

- Advertisement -
Beerze Rotterdam Zevenkamp

Rond 01.00 uur afgelopen nacht kwam de eerste autobrand op de Beerze in Rotterdam-Zevenkamp binnen bij de brandweer. Omwonenden belden de hulpdiensten nadat ze de auto brandend in de straat ter hoogte van het transformatorhuisje zagen staan. Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig al volledig in de brand.

De brandweer is een geruime tijd bezig geweest met het blussen van de brand. Dit kwam onder andere doordat er steeds opnieuw brandstof uit de leidingen en de tank wegliep en weer ontvlamde. Na ongeveer een uur was de brand uit en heeft een berger de auto opgehaald.

Evenaar Rotterdam-Oosterflank

Nog geen uur later rond 01:50 uur was het raak op de Evenaar in Rotterdam. Een automobilist zag vanaf de Capelseweg een flinke brand. Ze maakte een melding bij de brand, maar reed helaas tegen een paaltje aan. Eerst werd er gedacht dat de kringloopwinkel in de brand stond, het bleek uiteindelijk te gaan om een bestelbus.

Bij aankomst van de brandweer stond ook de bestelbus een Volkswagen Transporter al volledig in de brand. Een omwonende verklaarde een flinke knal te hebben gehoord, hij was net thuis gekomen en toen stond de bus er nog niet. Het lijkt er sterk op dat de bus is gedumpt en vervolgens in brand is gestoken.

De brandweer heeft ook deze brand snel kunnen blussen. De politie heeft van de bestelbus een plaats delict gemaakt voor onderzoek. Allebei de branden zullen met elkaar worden vergeleken om te zien of er sprake is van strafbare activiteiten waarbij de voertuigen betrokken zijn geweest.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Brand in appartementencomplex Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 26 april rond 13.00 uur is er brand uitgebroken in een flatgebouw aan het Prinsenplein...

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...