Storm Dudley zorgt voor flinke overlast in Rotterdam en omgeving

Date:

Share post:

- Advertisement -

Regio – Storm Dudley heeft sinds woensdagavond flink huisgehouden in de regio. De hulpdiensten hebben enkele tientallen meldingen moeten verwerken. Het ging om losgerukte geveldelen, dakbedekkingen en omgewaaide bomen.

Problemen bij Oranjekerk

De brandweer heeft gisteren een groot gedeelte rondom de Oranjekerk laten afsluiten. Van de kerk kwam dakbedekking los dat vervolgens door de straten vloog. Omdat vanwege de harde wind het niet mogelijk was om op hoogte te werken is een gedeelte van de Kleiweg en de Rozenlaan afgesloten geweest.

Problemen bij Citroën Dealer in Krimpen aan den IJssel

De brandweer rukte tegen het einde van de avond uit naar de Citroën Dealer op de Lekdijk. Gevelbeplating waaide weg en kwam op het wegdek terecht. Doordat er ook dakbedekking beschadigd raakte ontstond er wateroverlast in de showroom van de dealer. Deze is provisorisch verholpen.

© Boas Bosschaart

Twee gewonden na boom op auto in Maassluis

Op de Rozenlaan in Maassluis raakten twee personen gewond nadat er een boom op een auto waaide. In de auto zaten twee personen die daardoor bekneld kwamen te zitten. De brandweer heeft beide personen bevrijd waarop ze door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Veel rommel en omgewaaide bomen op straat

Zoals gewoonlijk vloog er veel rommel door de straten en braken een aantal bomen als luciferhoutjes af. Op bijvoorbeeld de Burgemeester van Beresteijnlaan in Capelle aan den IJssel waaide er een boom de rijbaan op. De brandweer had de boom nog maar net verwijderd toen de volgende boom ook naar de grond ging.

© Daniel Bosch / Omgewaaide boom in Hellevoetsluis

Bergers paraat bij windgevoelige bruggen

Rijkswaterstaat heeft donderdagmorgen extra bergers gestationeerd bij windgevoelige bruggen en verkeerspleinen. Als er iemand in de problemen komt, kunnen zij direct ingrijpen waardoor het verkeer zo min mogelijk last heeft van vertragingen. Ook de Prorail heeft in het land de hele nacht doorgewerkt om zoveel mogelijk omgevallen bomen of grote takken uit bovenleidingen te verwijderen.

Tot hele grote problemen heeft storm Dudley vooralsnog niet gezorgd. De wind zal in de loop van de dag flink gaan afnemen. Er vanaf zijn we echt nog niet want storm Eunice staat al voor de deur. Aankomende vrijdag wordt verwacht dat er windkracht 9-10 in het binnenland staat en zelfs windkracht 11 aan zee.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd