Storm Eunice zorgt voor veel schade in Rotterdam

Date:

Share post:

- Advertisement -

Storm Eunice houdt heel het land in zijn greep. Rond 16.00 uur nam de storm flink in kracht toe, en al snel regende het ook in Rotterdam-Rijnmond meldingen van stormschade. De brandweer is tientallen keren uitgerukt voor afgerukte daken, omgevallen bomen, weggewaaide dakkapellen en overige zaken.

Wordt in de loop van de avond nog geüpdatet

Hieronder een overzicht van een aantal incidenten

Boom valt op twee auto’s die wachten voor stoplichten

Rotterdam – Twee auto’s die keurig stonden te wachten voor het stoplicht op de Zuiderparkweg hadden liever een bon gekregen rood licht dan de boom die ze op hun dak kregen. De boom kwam met een harde klap op het dak van de auto’s terecht. Één van de auto’s is Total loss de ander kwam er redelijk goed vanaf.

Foto : Marco Smits

Harde wind rukt daken van woningen Sofie Blank Erf en Bijendans

Capelle aan den Ijssel – Flink schrikken geblazen voor bewoners van het Sofie Blank Erf en de Bijendans in Schollevaar. Door de harde wind werd op twee plekken de daken van de woningen gerukt. Ze kwamen met een harde klap op de grond, maar gelukkig raakte er niemand gewond. De brandweer heeft een inspectie uitgevoerd maar kon verder niet veel betekenen.

Zie ook het item : Veel schade aan daken in Bijendans en Sofie Blank Erf Schollevaar

Erasmusbrug afgesloten vanwege harde wind.

Rotterdam – De Erasmusbrug is vrijdagmiddag afgesloten voor al het verkeer. Het bleek te gevaarlijk om mensen, maar ook auto’s bloot te stellen aan de extreme windvlagen die de Erasmusbrug trotseerden. De politie heeft uiteindelijk een aantal voetgangers van de brug geplukt en aan de andere kant veilig afgezet.

Foto : Marco Smits

Veel bomen omgevallen in Schollebos

Capelle aan den Ijssel – In het Schollebos zijn ontzettend veel bomen omgevallen. We spraken een bezoeker van het bos en die vertelde onderweg al meer dan 50 bomen te hebben gezien die waren omgevallen. Veel bomen zijn verouderd in het Schollebos. Om deze reden was de gemeente al begonnen met een renovatie van het bos.

Lees het item op Capelle Vandaag

Dakkappel waait kapot van woning Merelhoven

Capelle aan den Ijssel – Op de Merelhoven waaide de dakkappel van een woning kapot. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet veel betekenen voor de bewoners. De verzekering zal de schade verder afhandelen.

Gevelbeplating laat los door harde wind

Rotterdam – Een appartementencomplex aan de Zevenkampse Ring is vrijdagmiddag beschadigd geraakt door de wind één van de geveldelen had losgerukt. De plaat waaide vervolgens een flink eind door de lucht en kwam op de straat terecht, er raakte niemand gewond. De brandweer heeft ter plekke gekeken naar de risico’s van andere platen maar kon niet meer doen dan een lintje spannen.

Boom knakt op het Meidoornveld

Capelle aan den Ijssel – Een bewoonster van het Meidoornveld belde met spoed de brandweer toen een boom op omknakken stond. Een prachtige hoge boom was niet opgewassen tegen de harde wind. De boom kwam met een harde klap op een andere boom terecht en beiden braken als luciferhoutjes af.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dak losgerukt door harde wind

Rotterdam – Op de Grote Beer is vrijdagmiddag een gedeelte van het dakbeschot weggerukt door de harde wind. De brandweer kwam met spoed ter plaatse om te kijken of er geen gevaar was voor verdere schade. Na een controle bleek het alleen om de dakrand te gaan. De brandweer vertrok hierop weer.

Boom valt op auto Westerlengte, bestuurder gewond naar ziekenhuis

Capelle aan den Ijssel – Een automobilist is vrijdagmiddag gewond geraakt nadat een boom op zijn auto was gevallen. De inzittenden waren net begonnen met het opruimen van een aantal takken die al waren afgebroken, toen ze de auto instapten begaf de complete boom het en kwam met een harde klap op de auto terecht. De auto werd door de boom verwoest. Het slachtoffer is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

Dak van garage waait los Sauerdal 

Capelle aan den Ijssel – Het dak van een garage aan het Sauerdal is vrijdagmiddag door de harde wind losgekomen. Omdat de dakdelen flink stonden te klapperen kwam de brandweer met spoed ter plaatse. Zij hebben op het dak gekeken, maar konden niet heel veel betekenen. De eigenaar zal het op een rustig moment tijdelijk moeten repareren.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd