donderdag, mei 19, 2022
15.5 C
Rotterdam
donderdag 19 mei 2022

Zeer grote brand in appartementencomplex in Kaag

- advertentie -

Kaag – Zondagavond 20 februari is een zeer grote brand ontstaan in een appartementencomplex aan de Beatrixlaan in Kaag. Het onstuimige weer bemoeilijkt de brandbestrijding.

De brand brak even voor half tien ’s avonds uit in een appartement in het complex, waar een tiental appartementen en een restaurant zijn gevestigd. Inmiddels is de brand uitslaand vanuit twee appartementen.

De brandweer heeft opgeschaald naar het sein ‘zeer grote brand’ en er is GRIP-1 afgekondigd ter bevordering van de onderlinge communicatie tussen de verschillende hulpdiensten. Storm Franklin bemoeilijkt de brandbestrijding evenals de locatie op het Kagereiland. Hierdoor moesten de hulpverleningsvoertuigen met een pondje worden overgebracht.

Dertig mensen zijn geëvacueerd uit het complex en worden opgevangen in een zeilschool op het eiland. De brandweer roept alle bewoners van het complex op om zich op de opvanglocatie te laten registreren.

Vermist persoon
De brandweer laat weten nog op zoek te zijn naar een bewoner. Mede daarom worden alle bewoners opgeroepen om zich bij de opvanglocatie te melden.

Geef hulpdiensten de ruimte
De brandweer roept mensen op om weg te blijven bij de brand. Momenteel mogen er geen particuliere voertuigen afreizen naar het eiland en niet-bewoners worden gevraagd aan wal te blijven. Ook bewoners van het Kagereiland worden gevraagd afstand te houden in verband met de rook en ruimte voor de hulpverleners.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,209VolgersVolg
- advertentie -