Woningen ontruimd na brand in restaurant Goudse Rijweg Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Door een brand in een restaurant aan de Goudse Rijweg in Rotterdam zijn in de nacht van zondag op maandag 14 woningen ontruimd. De brand zorgde voor flink wat rookontwikkeling en was ontstaan in het afzuigkanaal. Omdat er kans was op uitbreiding schaalde de brandweer op naar grote brand.

Doordat de brandweer snel ter plaatse was, kon erger worden voorkomen. De brand in de keuken was snel geblust en hierdoor bleef de schade in het restaurant nog redelijke beperkt. Een deel van de afzuiginstallatie moest worden gesloopt, zodat smeulende resten geblust konden worden.

- Advertisement -

De bewoners die boven het restaurant woonden werden opgevangen in onder andere politievoertuigen. Het ging in totaal om 6 volwassenen en 7 kinderen. Niet iedereen was thuis. De brandweer heeft na het blussen van de brand de woningen op koolmonoxide gecontroleerd. Hier bleek gelukkig geen sprake van waardoor iedereen weer naar huis kon.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend, dit wordt onderzocht door brandonderzoek van de brandweer. Het restaurant zal gezien de schade nog een geruime tijd dicht blijven.

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...