Woningen ontruimd na brand in restaurant Goudse Rijweg Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Door een brand in een restaurant aan de Goudse Rijweg in Rotterdam zijn in de nacht van zondag op maandag 14 woningen ontruimd. De brand zorgde voor flink wat rookontwikkeling en was ontstaan in het afzuigkanaal. Omdat er kans was op uitbreiding schaalde de brandweer op naar grote brand.

Doordat de brandweer snel ter plaatse was, kon erger worden voorkomen. De brand in de keuken was snel geblust en hierdoor bleef de schade in het restaurant nog redelijke beperkt. Een deel van de afzuiginstallatie moest worden gesloopt, zodat smeulende resten geblust konden worden.

- Advertisement -

De bewoners die boven het restaurant woonden werden opgevangen in onder andere politievoertuigen. Het ging in totaal om 6 volwassenen en 7 kinderen. Niet iedereen was thuis. De brandweer heeft na het blussen van de brand de woningen op koolmonoxide gecontroleerd. Hier bleek gelukkig geen sprake van waardoor iedereen weer naar huis kon.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend, dit wordt onderzocht door brandonderzoek van de brandweer. Het restaurant zal gezien de schade nog een geruime tijd dicht blijven.

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man raakt zwaargewond na steekpartij Mauritsstraat Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van dinsdag 11 juni op woensdag 12 juni heeft er een steekpartij plaatsgevonden...

Twee auto’s beschadigd na brand, mogelijk brandstichting Beverwaardseweg Rotterdam

Rotterdam - in de nacht van dinsdag 11 juni op woensdag 12 juni zijn er twee voertuigen in...

Man uit Schiedam opgepakt voor openlijke geweldpleging Coolsingel Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft een 30-jarige man uit Schiedam gearresteerd wegens openlijke geweldpleging in Rotterdam-Centrum. Het incident vond...

Containerbrand bij afvalverwerkingsbedrijf in Rotterdam: Tien medewerkers ademen teveel rook in

Rotterdam - Bij een containerbrand bij een afvalverwerkingsbedrijf aan de Benno Premselastraat in Rotterdam hebben zeker tien medewerkers teveel...