donderdag, mei 19, 2022
15.5 C
Rotterdam
donderdag 19 mei 2022

Woningen ontruimd na brand in restaurant Goudse Rijweg Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam – Door een brand in een restaurant aan de Goudse Rijweg in Rotterdam zijn in de nacht van zondag op maandag 14 woningen ontruimd. De brand zorgde voor flink wat rookontwikkeling en was ontstaan in het afzuigkanaal. Omdat er kans was op uitbreiding schaalde de brandweer op naar grote brand.

Doordat de brandweer snel ter plaatse was, kon erger worden voorkomen. De brand in de keuken was snel geblust en hierdoor bleef de schade in het restaurant nog redelijke beperkt. Een deel van de afzuiginstallatie moest worden gesloopt, zodat smeulende resten geblust konden worden.

De bewoners die boven het restaurant woonden werden opgevangen in onder andere politievoertuigen. Het ging in totaal om 6 volwassenen en 7 kinderen. Niet iedereen was thuis. De brandweer heeft na het blussen van de brand de woningen op koolmonoxide gecontroleerd. Hier bleek gelukkig geen sprake van waardoor iedereen weer naar huis kon.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend, dit wordt onderzocht door brandonderzoek van de brandweer. Het restaurant zal gezien de schade nog een geruime tijd dicht blijven.

 

 


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,209VolgersVolg
- advertentie -