zaterdag, mei 21, 2022
14 C
Rotterdam
zaterdag 21 mei 2022

De luchtmacht oefent in het centrum van Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam – Vanmiddag heeft de luchtmacht samen met de speciale eenheden van de luchtmobiele brigade geoefend in het centrum van Rotterdam. Zij oefenden bij de Maassilo op troepenverplaatsing.

De oefening HWIC-SOF (Weapon Instructor Course Special Operating Forces) is bedoeld als opleiding voor de vliegers. Deze opleiding duurt 20 weken en ze zijn nu in de afrondende fase.

De oefening bestond vandaag uit 3 apaches (gevechtshelikopter) en 2 chinooks (transporthelikopters). De 3 apaches waren bedoeld om het gebied te beveiligen terwijl de 2 chinooks zorgden voor de troepenverplaatsing. Eén chinook was hiervoor geland bovenop de Maassilo om deeenheden van de luchtmobiele brigade op te pikken. Later zijn de 2 chinooks ook nog geland in de buurt van de Kuip.

Uiteraard trok het hele circus veel publiek die soms ook even met open mond stonden te kijken. Donderdag is er opnieuw een HWIC-SOF oefening, dan in de havens Europoort en de Maasvlakte. Deze oefening zal tussen 15:00 uur en 20:00 uur plaatsvinden.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,212VolgersVolg
- advertentie -