donderdag, mei 19, 2022
15.5 C
Rotterdam
donderdag 19 mei 2022

Demonstraties in Den Haag vanwege Russische aanval op Oekraïne

- advertentie -

Den Haag, buitenland – Na de inval van Rusland in Oekraïne, zijn ook in Nederland mensen te straat om te gaan om te demonstreren.

De demonstraties vinden plaats in Den Haag. Een groep staat op het Plein nabij de ingang van het Binnenhof en er staat een groep bij de Russische ambassade, eveneens in de stad. De demonstranten zijn voornamelijk mensen van Oekraïense afkomst, maar er zijn ook enkele Hagenaars die hun solidariteit willen tonen.

Bij de Russische ambassade wordt voornamelijk gezongen. De sfeer is rustig, maar aanwezigen zijn uiteraard wel geëmotioneerd door de gebeurtenissen.

Erasmusbrug kleurt blauw-geel
De gemeente Rotterdam spreekt ook steun en solidariteit uit voor het Oekraïnse volk en heeft op het stadhuis de vlak van Oekraïne gehesen. Ook zal de Erasmusbrug vanavond blauw-geel kleuren.

Russische agressie
Terwijl de Verenigde Naties afgelopen nacht bezig waren met een spoedzitting over de situatie in Oekraïne, gaf de Russische President Poetin plots een speech waarin hij sprak over een ‘speciale militaire operatie’. Dit was het startsein voor Russische troepen die het land binnenvielen.

Sindsdien is er sprake van bombardementen door het gehele land. Ook zou het luchtruim inmiddels dicht zijn voor burgerluchtvaart en is er een grote vluchtelingenstroom op gang. Omringende EU-landen zijn bezig met maatregelen om humanitaire hulp te kunnen bieden.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,209VolgersVolg
- advertentie -