zaterdag, mei 21, 2022
14 C
Rotterdam
zaterdag 21 mei 2022

Grootste ziekenhuisschip ter wereld meert aan in Rotterdam

- advertentie -

Het grootste ziekenhuisschip ter wereld De Global Mercy, is zaterdagmiddag aangemeerd bij de Cruiseterminal aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Het schip is van Mercy Ships en de eerste in zijn soort. Het schip blijft twee weken in Rotterdam liggen, later deze week vertrekt het naar de Parkkade.

Het schip brengt een eenmalig bezoek aan Rotterdam. Dit voorjaar vaart het schip naar Afrika om medische hulp te verlenen. Aan boord van het schip zijn 199 ziekenhuisbedden en zes operatiekamers aanwezig.

Mercy Ships werft de aankomende tijd in Nederland, maar ook in andere landen duizenden vrijwilligers. Op het schip kunnen 600 vrijwilligers meereizen, het gaat dan om chirurgen, maritiem personeel, leraren, technisch personeel, koks en nog veel meer. Alles wat nodig is om het ziekenhuisschip draaiende te houden.

Vrijwilligers en donateurs kunnen de aankomende twee weken een kijkje nemen op het schip, dat kan zodra het schip aan de Parkkade ligt.

 


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,212VolgersVolg
- advertentie -