Politie, OM en gemeente treden harder op tegen straatraces in Hendrik-Ido-Ambacht

Date:

Share post:

- Advertisement -

Hendrik-Ido-Ambacht – Politie, Openbaar Ministerie (OM) en gemeente gaan harder optreden tegen straatracers. Afgelopen periode wordt de afgelopen periode geteisterd door overlast en meerdere aanrijdingen die het tot gevolg heeft.

Afgelopen zondag waren er meerdere races, waarbij ook betrokkenen zwaar letsel opliepen, zo laat de politie weten. “Deze straatraces staan we op geen enkele manier toe en daarom slaan politie en gemeente de handen in één om de straatraces een halt toe te roepen. Reken op meer motorsurveillance, rollerbankcontroles, inbeslagname van voertuigen en meer en snellere handhaving.”

Naast het gevaar die het racen oplevert, is er ook veel overlast voor inwoners: knallende uitlaten, ronkende motoren en piepende banden zorgen voor geluidsoverlast en het zorgt voor vervuiling.

Hulp van inwoners
De politie zegt de hulp van burgers goed te kunnen gebruiken in de aanpak tegen deze straatrace-bijeenkomsten. “Zij kennen hun buurt vaak het beste. Ken jij een locatie of weg die vaak als racebaan wordt gebruikt? Laat het ons weten.”

De politie zegt dat contact kan worden opgenomen via 0900-8844, maar bij spoed mag ook 112 worden gebeld.

- Advertisement -

Gerelateerd