zaterdag, mei 21, 2022
14 C
Rotterdam
zaterdag 21 mei 2022

Politie, OM en gemeente treden harder op tegen straatraces in Hendrik-Ido-Ambacht

- advertentie -

Hendrik-Ido-Ambacht – Politie, Openbaar Ministerie (OM) en gemeente gaan harder optreden tegen straatracers. Afgelopen periode wordt de afgelopen periode geteisterd door overlast en meerdere aanrijdingen die het tot gevolg heeft.

Afgelopen zondag waren er meerdere races, waarbij ook betrokkenen zwaar letsel opliepen, zo laat de politie weten. “Deze straatraces staan we op geen enkele manier toe en daarom slaan politie en gemeente de handen in één om de straatraces een halt toe te roepen. Reken op meer motorsurveillance, rollerbankcontroles, inbeslagname van voertuigen en meer en snellere handhaving.”

Naast het gevaar die het racen oplevert, is er ook veel overlast voor inwoners: knallende uitlaten, ronkende motoren en piepende banden zorgen voor geluidsoverlast en het zorgt voor vervuiling.

Hulp van inwoners
De politie zegt de hulp van burgers goed te kunnen gebruiken in de aanpak tegen deze straatrace-bijeenkomsten. “Zij kennen hun buurt vaak het beste. Ken jij een locatie of weg die vaak als racebaan wordt gebruikt? Laat het ons weten.”

De politie zegt dat contact kan worden opgenomen via 0900-8844, maar bij spoed mag ook 112 worden gebeld.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,212VolgersVolg
- advertentie -