vrijdag, mei 20, 2022
13.1 C
Rotterdam
vrijdag 20 mei 2022

Overheid test luchtalarmen om 12.00 uur in Nederland

- advertentie -

De overheid heeft veiligheidsregio’s verzocht om de maandelijkse test voor het luchtalarm vandaag toch uit te voeren. Ondanks de oorlog in Oekraïne is het verstandig om de werking van de systemen te controleren. In nederland staan 4278 luchtalarmsystemen, de werking daarvan wordt iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur getest, tenzij er sprake is van een feestdag.

De overheid heeft dit keer gekozen om extra aandacht te vragen voor de testen. Vanwege de oorlog in Oekraïne kunnen mensen denken dat er echt iets aan de hand is. Pas als het systeem langer dan 90 seconden alarm slaat kan er mogelijk iets aan de hand zijn. Vanaf dat moment stem je af op de regionale omroep in jouw gemeente.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,209VolgersVolg
- advertentie -