Overheid test luchtalarmen om 12.00 uur in Nederland

Date:

Share post:

- Advertisement -

De overheid heeft veiligheidsregio’s verzocht om de maandelijkse test voor het luchtalarm vandaag toch uit te voeren. Ondanks de oorlog in Oekraïne is het verstandig om de werking van de systemen te controleren. In nederland staan 4278 luchtalarmsystemen, de werking daarvan wordt iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur getest, tenzij er sprake is van een feestdag.

De overheid heeft dit keer gekozen om extra aandacht te vragen voor de testen. Vanwege de oorlog in Oekraïne kunnen mensen denken dat er echt iets aan de hand is. Pas als het systeem langer dan 90 seconden alarm slaat kan er mogelijk iets aan de hand zijn. Vanaf dat moment stem je af op de regionale omroep in jouw gemeente.

- Advertisement -

Gerelateerd