325 Oekraïnse vluchtelingen per direct opgevangen in sporthal Rotterdam Charlois

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam vangt vanavond 325 vluchtelingen uit Oekraïne op in een sporthal de Wielewaal in Rotterdam Charlois. De opvang wordt verzocht na een verzoek vanuit het rijk om per direct voor opvang te zorgen. De sporthal is ingericht als noodopvang om de eerste vluchtelingen een warme plek, een bed en eten te geven.

Wethouder Karremans laat aan Rijnmond weten dat het niet ideaal is, maar vanwege de snelheid waarmee we moesten handelen was kleinschalige opvang niet direct mogelijk. Eenmaal binnen worden de vluchtelingen stuk voor stuk begeleid naar opvang locaties zoals hotels en een riviercruiseboot.

De vluchtelingen zijn vooral vrouwen en kinderen die zijn gevlucht. Rotterdam moet de aankomende weken ongeveer duizend vluchtelingen gaan opvang. Elders in de regio Rotterdam-Rijnmond moeten er ook vluchtelingen in de gemeenten worden opgevangen. Zo worden er in de regio Nissewaard in de Boeg de aankomende dagen 175 vluchtelingen verwacht.

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd