Meerdere uithalers aangehouden op haventerrein Rotterdam

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – De zeehavenpolitie en Douane hebben donderdag 3 maart zeven verdachten aangehouden op het haventerrein van Rotterdam. Zij worden verdacht van de invoer van een grote hoeveelheid cocaïne. Dit heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

De diensten kwamen de verdachten op het spoor naar aanleiding van het aantreffen van een container waar mogelijk verdovende middelen in waren verstopt en inmiddels hieruit waren gehaald. Vervolgens zijn de zeven mannen op het haventerrein aangehouden.

Na verder onderzoek werd in een tweede container 1436 kilo cocaïne aangetroffen. Vermoedelijk zijn dit de drugs die uit de eerdere container waren gehaald. Door middel van deze wisseltruc zouden de drugs – mits ze niet waren gepakt – zo het terrein af zijn gesmokkeld. Deze methode staat ook bekend als de switchmethode.

Vlakbij de locatie waar de verdachten werden aangehouden, werd ook een zogeheten hotelcontainer aangetroffen. Dit is een container die is uitgerust met onder andere matrassen, slaapzakken, powerbanks, en eten en drinken voor een langere periode. Op deze manier kunnen de uithalers geruime tijd op het haventerrein hun gang gaan.

Langer in voorarrest
De zeven verdachten hebben leeftijden van 21 tot en met 26 jaar en zijn woonachtig in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Barendrecht. Ze worden verdacht van het invoeren van verdovende middelen en het overtreden van de uithalerswet.

De mannen zijn gisteren door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat zij twee weken langer in voorarrest blijven.

Drugs vernietigd
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

 

- Advertisement -

Gerelateerd