Willem Engel twee weken langer vast op verdenking van opruiing

Date:

Deel bericht:

De 45-jarige Rotterdammer Willem Engel blijft nog twee weken langer vastzitten, het openbaar ministerie gaf afgelopen woensdag de opdracht aan de politie om Engel aan te houden nadat 22.000 mensen in januari aangifte tegen hem ondertekenden voor onder andere opruiing.

Op basis van de aangifte gaf het voldoende aanleiding voor het OM om onderzoek te doen. Uit dit onderzoek zijn zeven posts met opruiende berichten naar voren gekomen op sociale media. Die posts heeft hij tussen juni 2020 en december 2021 geplaatst. Deze berichten hebben ertoe geleid dat andere mensen strafbare feiten hebben gepleegd, of daartoe zijn aangezet. Het OM wilde daar niet inhoudelijk op reageren.

- Advertisement -

Het OM heeft besloten om de viruswaarheid-voorman langer vast te houden, de kans op herhaling voor het opnieuw plaatsen van opruiende berichten is groot. Wanneer hij zou vrijkomen kan de gezondheid en veiligheid van andere personen in gevaar komen.

Vrijheid van meningsuiting is een van de fundamentele rechten in de Nederlandse wet. Je mag dus zeggen en vinden wat je wil. Maar aan die vrijheid van meningsuiting zijn grenzen gesteld. Een van die grenzen is dat uitingen anderen nooit mogen aanzetten tot het plegen van strafbare feiten. Als dat wel gebeurt, heeft het OM de taak, als handhaver van de wet, om op te treden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...