Politie houdt vijf verdachten aan bankpasfraude

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – De politie heeft vanmorgen vijf mensen aangehouden voor betrokkenheid bij bankhelpdeskfraude en witwassen. De aangehouden verdachten worden onder andere van verdacht slachtoffers als bankmedewerker te hebben opgebeld om hen geld afhandig te maken.

De verdachten zijn drie 20-jarige Rotterdammers, een 19-jarige man uit Portugaal en een 21-jarige man uit Groningen. Naast de helpdeskfraude worden ze ervan verdacht geldezels te hebben geronseld, deze geldezels pinnen dan de met de afhandig gemaakte passen.

De groep heeft slachtoffers door heel het land gemaakt. De politie is jarenlang al onderzoek aan het doen naar de groep. Bij de aanhoudingen zijn doorzoekingen verricht, daarbij zijn onder andere elektronische goederen, contant geld, nepgeld en een voertuig in beslag genomen. Ook is er een doorgeladen vuurwapen en drugs aangetroffen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd