Politie vindt wapenarsenaal in schuur Alphen aan den Rijn

Date:

Share post:

- Advertisement -

Alphen aan den Rijn – Alsof de eigenaar van een Alphense schuur een klein leger aan het bouwen was, zo veel wapens trof de politie aan op donderdagochtend 24 maart.

Het zal een vreemde gewaarwording zijn geweest voor de agenten toen zij in een schuur doorzochten aan de Meidoornstraat. Zij troffen daar namelijk een groot wapenarsenaal aan. Er werden in totaal 22 handvuurwapens, 22 automatische wapens (waaronder scherpschuttersgeweren) en vier bazooka’s (anti-tankwapens) gevonden.

Sommige wapens waren doorgeladen en ook lagen er tassen vol met munitie. De wapens zijn zorgvuldig weggehaald voor een veilig vervoer en om sporen veilig te stellen. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) was hiervoor ter plaatse.

Vrijwel de hele donderdag werd de Alphense woonwijk afgesloten voor het onderzoek en veiligstellen van alle wapens. In de loop van de avond werd het gebied pas weer vrijgegeven.

Hoe de politie de wapens op het spoor zijn gekomen, is niet bekend gemaakt. Het verdere onderzoek richt zich op ‘de criminele machtsstructuur achter de wapenopslagplaats’, aldus de politie.

- Advertisement -

Gerelateerd