Man loopt met automatisch wapen over Nieuwe Binnenweg in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft dinsdagmorgen 29 maart een 26-jarige Rotterdammer aangehouden die over straat liep met een automatisch vuurwapen.

Een man belde naar 112 omdat hij meende een man met een vuurwapen te zien lopen op de Nieuwe Binnenweg. Direct gingen agenten erop af en hielden de man staande. Bij verdere controle bleek de man inderdaad een vuurwapen te hebben. Het bleek zelfs te gaan om een automatisch vuurwapen.

- Advertisement -

De man, een 26-jarige Rotterdammer, is aangehouden en zit nog vast. Het vuurwapen is in beslag genomen. Waarom de man gewapend over straat liep, is niet bekend.

Tipgeld
De politie is erg blij met tips die leiden naar de inbeslagnames van vuurwapens. Zeker in Rotterdam is er sprake van vele schietpartijen.

Als reactie op de schietpartijen heeft de hoofdofficier van justitie in Rotterdam een beloning uitgeloofd voor tips die leiden naar vuurwapens. Het tipgeld wordt uitbetaald als er bij de controle daadwerkelijk vuurwapen(s) worden gevonden. Meer informatie over de tipgeldregeling is te vinden op de website van het Openbaar Ministerie.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Lading van vuilniswagen vliegt in de brand Anatole Franceplaats Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 1 maart rond 15.35 uur is er brand uitgebroken in een vuilniswagen aan de Anatole...

Stoffelijk overschot vermiste man aangetroffen bij woning Noordsingel Rotterdam

Rotterdam - Vrijdag ochtend heeft de politie het stoffelijk overschot van een man aangetroffen bij een woning aan...

Binnenvaartschip met containers vaart tegen Willemsbrug en verliest containers

Rotterdam - Vrijdagochtend om 07:35 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een incident bij de Willemsbrug in Rotterdam....

Persoon beschoten na schietpartij Zuider Kerkedijk Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 29 februari rond 16.00 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden in een steeg tussen de...