Man loopt met automatisch wapen over Nieuwe Binnenweg in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft dinsdagmorgen 29 maart een 26-jarige Rotterdammer aangehouden die over straat liep met een automatisch vuurwapen.

Een man belde naar 112 omdat hij meende een man met een vuurwapen te zien lopen op de Nieuwe Binnenweg. Direct gingen agenten erop af en hielden de man staande. Bij verdere controle bleek de man inderdaad een vuurwapen te hebben. Het bleek zelfs te gaan om een automatisch vuurwapen.

- Advertisement -

De man, een 26-jarige Rotterdammer, is aangehouden en zit nog vast. Het vuurwapen is in beslag genomen. Waarom de man gewapend over straat liep, is niet bekend.

Tipgeld
De politie is erg blij met tips die leiden naar de inbeslagnames van vuurwapens. Zeker in Rotterdam is er sprake van vele schietpartijen.

Als reactie op de schietpartijen heeft de hoofdofficier van justitie in Rotterdam een beloning uitgeloofd voor tips die leiden naar vuurwapens. Het tipgeld wordt uitbetaald als er bij de controle daadwerkelijk vuurwapen(s) worden gevonden. Meer informatie over de tipgeldregeling is te vinden op de website van het Openbaar Ministerie.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Beknelling na ongeval op A15 bij Rotterdam, vertraging voor verkeer richting Europoort

Rotterdam - Dinsdagochtend 23 april is de A15 deels afgesloten na een ongeval tussen een vrachtwagen en een...