Twee inbrekers aangehouden in Barendrecht

Date:

Deel bericht:

Barendrecht – In de vroege uurtjes van dinsdag 29 maart hebben agenten twee verdachten aangehouden tijdens een heterdaad inbraak.

De meldcentrale ontving een melding over een scooter voor de deur van een pand aan de Noldijk in Barendrecht. De melder vond het vreemd, aangezien het om een leegstaand bedrijfspand ging.

- Advertisement -

Met meerdere eenheden sloot de politie de omgeving af en gingen vervolgens op het pand af. Hier troffen agenten een geopende roldeur en hoorden zij geluiden uit het pand komen.

Aanhoudingen
Na doorzoeking van de gebouw werden twee personen aangetroffen die zich op het dak verscholen. Ook werd hier een rugzak met inbrekerswerktuigen en een sporttas vol met lood aangetroffen.

Agenten hielden de inbrekers onder schot met een stroomstootwapen, waarna ze zich overgaven. Ze werden aangehouden voor ‘gekwalificeerde diefstal’. Tijdens fouillering werd bij één verdachte ook een kleine hoeveelheid speed gevonden. De verdachte nam afstand van de drugs, waarna deze zijn vernietigd.

Verdachte situaties melden
De politie is blij met de aanhoudingen en hoopt vooral dat mensen – vooral in de nachtelijke uren – verdachte situaties blijven melden. Dit kan via 0900-8844 of bij spoed (zoals heterdaad inbraken) 112.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Grote brand legt restaurant kinderboerderij volledig in de as 3e Barendrechtseweg Barendrecht

3e Barendrechtseweg, Barendrecht - Zaterdagmiddag 13 april rond 13.52 uur is er brand uitgebroken in een restaurant op...

Dode na ongeluk tussen auto en vrachtwagen A29 Barendrecht

Barendrecht - Op de A29 is zaterdagmorgen 30 maart een automobilist om het leven gekomen nadat deze achterop...

Rijksweg A15 bij Barendrecht deels afgesloten na ongeval

Barendrecht - Maandag 18 maart is de hoofdbaan van de Rijksweg A15 in één rijrichting rond het middaguur...

Vier mannen gezocht na woningoverval aan Alblas in Barendrecht

Barendrecht - De Politie is op zoek naar vier mannen, nadat zij een overval pleegden op een woning...