Grotere kans op files door ontslag van weginspecteurs Rijkswaterstaat en standby bergers

Date:

Deel bericht:

Grote kans dat we vanaf 1 april weer veel langer in de file staan, Rijkswaterstaat zet vanaf 1 april tientallen weginspecteurs op straat en zegt het contract met twintig stand-by-locaties voor bergers op.

Het ministerie heeft twee jaar geleden ingezet op snellere afhandeling van de snelwegincidenten. Denk daarbij aan meer weginspecteurs, het rijden met zwaailichten en sirenes en het achter de hand hebben van autobergers. Door het snel inzetten van weginspecteurs en bergers konden ongelukken sneller worden afgehandeld, zeker tijdens de spitsuren neemt hierdoor de filelengte flink af.

- Advertisement -

Het ministerie heft deze maatregel nu op omdat het de budgetten graag op een andere manier wil inzetten om de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren. Bergers zijn bang dat de coronapandemie een verkeerd beeld heeft geschetst van de daadwerkelijke resultaten. Ze zullen nu bij een melding langer moeten wachten op beveiliging voordat ze kunnen gaan bergen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...