Grotere kans op files door ontslag van weginspecteurs Rijkswaterstaat en standby bergers

Date:

Share post:

- Advertisement -

Grote kans dat we vanaf 1 april weer veel langer in de file staan, Rijkswaterstaat zet vanaf 1 april tientallen weginspecteurs op straat en zegt het contract met twintig stand-by-locaties voor bergers op.

Het ministerie heeft twee jaar geleden ingezet op snellere afhandeling van de snelwegincidenten. Denk daarbij aan meer weginspecteurs, het rijden met zwaailichten en sirenes en het achter de hand hebben van autobergers. Door het snel inzetten van weginspecteurs en bergers konden ongelukken sneller worden afgehandeld, zeker tijdens de spitsuren neemt hierdoor de filelengte flink af.

Het ministerie heft deze maatregel nu op omdat het de budgetten graag op een andere manier wil inzetten om de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren. Bergers zijn bang dat de coronapandemie een verkeerd beeld heeft geschetst van de daadwerkelijke resultaten. Ze zullen nu bij een melding langer moeten wachten op beveiliging voordat ze kunnen gaan bergen.

- Advertisement -

Gerelateerd