Brandstofprijzen fors gedaald door accijnsverlaging

Date:

Share post:

- Advertisement -

De brandstofprijzen zijn afgelopen nacht fors naar beneden gegaan, door een accijnsverlaging vanuit de overheid betaald de automobilist, of vrachtwagen chauffer een stuk minder voor brandstof. Het gaat om een verlaging van 17,3 cent (benzine), 11,1 cent (diesel) en 4,1 cent (LPG/LNG) per liter.

De brandstofprijzen zijn sinds afgelopen jaar fors gestegen. Oorzaken hiervoor zijn de gestegen prijs van een vat ruwe olie en de oorlog in Oekraïne. Een liter benzine steeg naar 2,47 euro per liter. Ook de dieselprijs steeg behoorlijk, normaliter is diesel fors goedkoper dan benzine maar nu scheelt dat slechts enkele centen.

De overheid besloot om de accijnzen op brandstof te verlagen, het effect moet zijn dat de economie een steuntje in de rug krijgt.

- Advertisement -

Gerelateerd