woensdag, mei 25, 2022
15.6 C
Rotterdam
woensdag 25 mei 2022

Brandstofprijzen fors gedaald door accijnsverlaging

- advertentie -

De brandstofprijzen zijn afgelopen nacht fors naar beneden gegaan, door een accijnsverlaging vanuit de overheid betaald de automobilist, of vrachtwagen chauffer een stuk minder voor brandstof. Het gaat om een verlaging van 17,3 cent (benzine), 11,1 cent (diesel) en 4,1 cent (LPG/LNG) per liter.

De brandstofprijzen zijn sinds afgelopen jaar fors gestegen. Oorzaken hiervoor zijn de gestegen prijs van een vat ruwe olie en de oorlog in Oekraïne. Een liter benzine steeg naar 2,47 euro per liter. Ook de dieselprijs steeg behoorlijk, normaliter is diesel fors goedkoper dan benzine maar nu scheelt dat slechts enkele centen.

De overheid besloot om de accijnzen op brandstof te verlagen, het effect moet zijn dat de economie een steuntje in de rug krijgt.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,218VolgersVolg
- advertentie -