Rotterdammer (39) moet 5 jaar de cel in voor grootschalige wapenhandel

Date:

Deel bericht:

De rechtbank in Rotterdam heeft woensdag een 39-jarige Rotterdammer veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar vanwege wapenbezit en wapenhandel. De verdachte liep in september 2021 in Rotterdam tijdens een preventieve fouilleeractie tegen de lamp.

De politie hield op die avond steekproefsgewijs een preventief fouilleeractie in een café aan de Groene Hilledijk. De man had op dat moment een wapen bij zich en werd daarop aangehouden. Agenten besloten zijn woning te doorzoeken, daar werd een arsenaal aan wapens en accessoires aangetroffen. In de woning werden onder andere geluidsdempers, munitie, jammers, telefoons, een kogelvrijvest en administratie met daarin informatie die op wapenhandel duidde aangetroffen.

- Advertisement -
Vervolgonderzoek levert compleet wapenarsenaal en crimineel netwerk op.

Justitie besloot verder onderzoek te doen, eind november 2021 viel de politie op 12 locaties bedrijfspanden en woningen in Rotterdam, Den Haag, Dordrecht, Papendrecht, Bergen op Zoom, Halsteren en Yerseke binnen. In de woningen werd een wapenarsenaal aangetroffen. Het ging om automatische vuurwapens, revolvers, geweren en 3D printers waarmee vuurwapen onderdelen konden worden geprint. Ook werd er een flinke voorraad aan accessoires voor vuurwapens, afvuurmechanisme voor explosieven aangetroffen.

Straf lager dan geëist

De 39-jarige Rotterdammer is woensdag door de rechtbank van Rotterdam veroordeeld tot 5 jaar cel voor zijn rol in de wapenhandel. Die straf is een jaar korter dan eerder door de officier van justitie werd geëist.

De officier van justitie zei twee weken geleden ter zitting: “De verdachte heeft zich wederom ingelaten met wapens en wel langdurig en op grote schaal. Eerdere veroordelingen tot lange gevangenisstraffen hebben hem er niet van weerhouden opnieuw de fout in te gaan. De politie en het OM zijn klaar met al het vuurwapengeweld in de regio. Met de handel die verdachte voerde, hield hij het geweld in deze regio en daar buiten in stand.”

Naast de Rotterdammer stonden ook die medeverdachten terecht. Een 28-jarige man uit Barendrecht moet 12 maanden de cel in, uit een filmpje die was gemaakt met de Rotterdammer was te zien dat hij en de man met een automatisch vuurwapen schoten, de man was ook nog in het bezit van dit wapen bij zijn aanhouding. Een 44-jarige vrouw is veroordeeld voor het medeplegen van de wapenhandel en moet 4 maanden de cel in. Een 40-jarige man uit Den Haag moet vijf maanden zitten omdat hij een dubbelloops jachtgeweer had verkocht.

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...